Γλυφάδα: Η πλατεία των Ποντίων ομορφαίνει

Στα «ορεινά» της Γλυφάδας, εκεί που οι Πόντιοι έχουν το δικό τους, ζεστό και φιλόξενο «σπίτι», δημιουργείται μια πλατεία κόσμημα, ένα σημείο αναφοράς για την πόλη και για τους Ποντίους της Γλυφάδας. Η Πλατεία Πόντου, περισσότερο γνωστή ως Πλατεία Κονίτσης, μεταμορφώνεται.

Αλλάζει όψη, γίνεται σύγχρονη και λειτουργική, με πολύ πράσινο, νέο φωτισμό, καινούργια καθιστικά. «Οι εικόνες που βλέπετε είναι σημερινές από την Πλατεία Κονίτσης.

Οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και οδηγούν σε μια ακόμα μεγάλη ανάπλαση. Τα αλλάζουμε όλα. Αυξάνουμε το πράσινο, ανασχεδιάζουμε και βελτιώνουμε τους χώρους, χρησιμοποιούμε σύγχρονα ποιοτικά υλικά για τα δάπεδα και τις υποδομές, βάζουμε νέα φώτα LED τελευταίας γενιάς, δημιουργούμε περισσότερες γωνιές με καθιστικά.

Όλα καινούργια, ποιοτικά, σύγχρονα. Ένα έργο που θα αναβαθμίσει τη γειτονιά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ μαζί θα αναβαθμίσουμε και τον χώρο στην πλατεία που χρησιμοποιεί η Ένωση Ποντίων της πόλης μας «H Ρωμανία» και ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρό της Κυριάκο Τιλγκερίδη για τη συνεργασία», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να κάνεις καινούργια μεγάλα έργα αυτή την περίοδο. Τα οικοδομικά υλικά έχουν ακριβύνει, τα καύσιμα για τα μηχανήματα έργου έχουν ανέβει, το όλο περιβάλλον είναι πιο δύσκολο. Αλλά ποτέ τα τελευταία χρόνια, απέναντι σε κάθε δυσκολία, δεν το βάλαμε κάτω και δεν θα το κάνουμε ασφαλώς ούτε τώρα. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», δικηγόρος Κυριάκος Τιλγκερίδης δήλωσε: «Ένα όνειρο πολλών ετών, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα! Η πλατεία μας, ο σύλλογός μας, μεταμορφώνεται ριζικά, όπως άλλωστε ολόκληρη η πόλη μας, με καθημερινά έργα από τον πλέον πετυχημένο Δήμαρχο που γνώρισε η Γλυφάδα μας!

Η ανάπλαση αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει σε καλύτερη συγκυρία, με δεδομένο ότι εφέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου μας. Ένα μεγάλο, από καρδιάς, ευχαριστώ στο Δήμαρχό μας, τον φίλο Γιώργο Παπανικολάου».

Ροή Ειδήσεων

Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διανομή τροφίμων σε εκκλησία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη...

Αγωνία για την τύχη 17χρονης – Εξαφανίστηκε από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει Νέα Σμύρνη, καθώς εδώ και τρεις...

Παιδί έπεσε σε κανάλι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον εντοπισμό...

Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διανομή τροφίμων σε εκκλησία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη νότια Νιγηρία όταν δημιουργήθηκε συνωστισμός και ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων που οργάνωσε τοπική...

Αγωνία για την τύχη 17χρονης – Εξαφανίστηκε από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει Νέα Σμύρνη, καθώς εδώ και τρεις ημέρες έχουν χαθεί τα ίχνη μιας κοπέλας και η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα στις 25/05/22, κατά...

Αθήνα: Ζητάδες τράβηξαν «χειρόφρενο» σε άνδρα με κλεμμένο αμάξι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτη – Ο ρόλος οδηγού ταξί

«Φρένο» στην ξέφρενη κούρσα ατόμου που εντοπίστηκε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα με κλεμμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, έβαλαν «μάχιμα» στελέχη της ομάδας...