Ηλιούπολη: Κλείνει το Δημαρχείο λόγω κρούσματος κορωνοϊού

-

Συναγερμός έχει σημάνει στο Δήμο Ηλιούπολης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού.

Αμέσως δόθηκε εντολή να κλείσει το Δημαρχείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

O Δήμος Ηλιούπολης δημοσίευσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Με απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη, αμέσως μετά την σημερινή πληροφόρηση για ύπαρξη θετικού κρούσματος κορωνοϊού, ανεστάλη η λειτουργία του Δημαρχείου Ηλιούπολης για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, 15 &16/9/2020, για την προληπτική προστασία των εργαζομένων αλλά και των πολιτών που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου.
Απασχολούμενος στο λογιστήριο του Δήμου, παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα και υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ κορωνοϊού, που βρέθηκε σήμερα θετικό.
Με άμεση ανταπόκριση στην σοβαρότητα του θέματος ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του ΕΟΔΥ, για περίπτωση θετικού κρούσματος και λήφθηκαν τα παρακάτω μέτρα:
• Θα γίνει σήμερα άμεση απολύμανση, καταρχήν στην πτέρυγα που απασχολείτο ο εργαζόμενος και σε όλους τους χώρους του ήδη εκκενωθέντος Δημαρχείου.
• Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ και τον γιατρό Εργασίας του Δήμου διενεργείται ήδη ιχνηλάτηση των πρόσφατων επαφών του εργαζομένου.
Με σοβαρότητα και αίσθηση της ευθύνης ο Δήμος Ηλιούπολης παίρνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και θα ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τους πολίτες, για πιθανά πρόσθετα μέτρα, που θα αφορούν την γενικότερη λειτουργία του Δήμου.
15 Σεπτεμβρίου 2020
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη, αμέσως μετά την σημερινή πληροφόρηση για ύπαρξη…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Ηλιούπολης στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ