Μικρότερη πλέον η εξάπλωση του covid-19 σε Γλυφάδα και 3Β

Μικρότερη θεωρείται πλέον και η μετάδοση της νόσου στα νότια προάστια της Αττικής (Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη) όπου παρουσιαζόταν έξαρση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς εντοπίζουν σημαντικά προβλήματα στη διάδοση του κορωνοϊού σε περιοχές της Δυτικής Αττικής (κυρίως σε Αχαρνές σε Ιλιον) και σε δήμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας όπως την Καλλιθέα κι άλλες όπου φαίνεται να επιβαρύνθηκαν λόγω της συσσώρευσης κρουσμάτων στον δήμο της Αθήνας.

Πάντως κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι ύστερα κι από συντονισμένες ενέργειες του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη υπήρχε περιορισμός των κρουσμάτων στο κέντρο της Αθήνας από 44% που ήταν προ δύο εβδομάδων στο 37%.

Με την εισαγωγή του Ταχυδρομικού Κώδικα σε ειδική ηλεκτρονική κυβερνητική «πλατφόρμα» θα μαθαίνουμε πλέον ποια περιοριστικά μέτρα θα λαμβάνονται λόγω Covid-19 στην περιοχή μας.

Όπου 74 δήμοι της Αθήνας κι άλλες περιοχές της χώρας θα καταγράφονται σε ηλεκτρονικό χάρτη που θα ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες και στον οποίο θα «χρωματίζονται» με γαλάζιο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων που παρουσιάζονται σε αυτούς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε χρωματισμό που αντιστοιχεί στη συσσώρευση κρουσμάτων σε κάθε περιοχή (με κλιμακώσεις 0-50 κρούσματα κι άνω ανά 100.000 κατοίκους) θα λαμβάνονται κατ’ αντιστοιχία διαφορετικά μέτρα, με αρχικό ενδιαφέρον στον χρόνο κλεισίματος των κέντρων διασκέδασης που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την μετάδοση της νόσου.

Ακόμη, η κάθε περιοχή ανάλογα με αυτή την αποτύπωση θα έχει κι άλλα περιοριστικά μέτρα που θα πληροφορούνται οι πολίτες όταν βάζουν τον Ταχυδρομικό Κώδικα στην ειδική πλατφόρμα ή άλλα στοιχεία της διεύθυνσής τους. Ο χάρτης αναμένεται να παρουσιασθεί στα ΜΜΕ αύριο στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του υπουργείου Υγείας και ουσιαστικά θα ορίζει μία νέα εποχή στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τον επιμερισμό των μέτρων και την πλήρη σχετική ενημέρωση των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων

Ηράκλειο: Σε σταθερή κατάσταση το 2,5 ετών κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό φούρνου

Σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (γαστροσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση), προκειμένου...

Η Χάιντι Κλουμ έριξε τo Instagram με το διάφανο κορμάκι και τα μαύρα εσώρουχά της

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφάνιση έκανε η Χάιντι Κλουμ, εντυπωσιάζοντας...

Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά 

Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από...

Η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» στο Δήμο Καλλιθέας, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,...

Ηράκλειο: Σε σταθερή κατάσταση το 2,5 ετών κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό φούρνου

Σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (γαστροσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση), προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της. Σε σταθερή κατάσταση και διασωληνωμένο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη...

Η Χάιντι Κλουμ έριξε τo Instagram με το διάφανο κορμάκι και τα μαύρα εσώρουχά της

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφάνιση έκανε η Χάιντι Κλουμ, εντυπωσιάζοντας με την καλλίγραμμη σιλουέτα της. Οι φωτογραφίες με τη σέξι εμφάνιση του 48χρονου μοντέλου στο...

Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά 

Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης...