Γιάννης Κωνσταντάτος – Γιώργος Πατούλης: Περιβαλλοντική αναβάθμιση κτηρίων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης πραγματοποίησαν συνάντηση με σκοπό την υπογραφή της απόφαση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την  Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), Άξονας Προτεραιότητας 4.

Η πρόσκληση που έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας  αφορά σε 54 Δήμους (εξαιρούνται οι Δήμοι που συμμετέχουν σε ΟΧΕ/ΒΑΑ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκ. €. Ο κάθε Δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης έχουν συνολικό κόστος 728.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 490.000 θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Αττικής και τα 238.000 με συμμετοχή του Δήμου.

Ειδικότερα θα γίνουν οι παρακάτω παρεμβάσεις στα εξής κτίρια:

Δημαρχείο (Κύπρου 68, Αργυρούπολη):

  • Αναβάθμιση κτιριακού κελύφους
  • Εγκατάσταση κεντρικού κλιματιστικού συστήματος
  • Αναβάθμιση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ

1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού:

  • Αναβάθμιση κτιριακού κελύφους
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών προβλέπεται μείωση της ετήσιας εκπομπής CO2 κατά 89tn/yr.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Πιστεύουμε στην ανάγκη ενίσχυσης της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και σε αυτό το πλαίσιο ως Αυτοδιοίκηση εστιάζουμε σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών.

Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκά προγράμματα και σε συνεργασία με τους Δήμους, δρομολογούμε παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη, υπογραμμίζοντας τα οφέλη για τον Δήμο, από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ροή Ειδήσεων

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία,...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για...

Προσφυγικό: Η Τουρκία θέλει να διώξει 1 εκατ. Σύρους πρόσφυγες έως το 2023

Ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει ο Ταγίπ...

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να χάνει τη ζωή του, όταν βρέθηκε με το επαγγελματικό του όχημα σε γκρεμό 100 μέτρων! Όπως...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ. Όπως...