Η ηλικιωμένη γυναίκα που έπαιρνε σύνταξη 300 ευρώ έμενε μαζί με τον 25χρονο εγγονό της ο οποίος εργαζόταν κάνοντας περιστασιακά μεροκάματα.

Όμως λόγω του κορονοϊού τα μεροκάματα λιγόστεψαν και η πενιχρή σύνταξη της γιαγιάς δεν έφτανε για να πληρώνουν και το ενοίκιο.

Μετά από επτά μήνες καθυστέρησης στην καταβολή των μισθωμάτων, την περασμένη Παρασκευή, τους επιδόθηκε το χαρτί της έξωσης με αποτέλεσμα και οι δύο να βρεθούν στο δρόμο χωρίς να μπορέσουν ούτε καν να πάρουν τα πράγματα τους.

Ειδοποίησαν οι γείτονες

Γείτονες ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ωστόσο ενημερώθηκαν ότι στο υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου δεν μπορεί να φιλοξενηθεί ο τετράποδος φίλος τους με αποτέλεσμα να προτιμήσουν να μείνουν στο δρόμο το Σαββατοκύριακο μέχρι που τελικά βρέθηκε χώρος φιλοξενίας για τον σκύλο και έτσι η 90χρονη και ο εγγονός της βρήκαν τελικά προσωρινή στέγη στο υπνωτήριο.

«Τους είχα ζητήσει να μας αφήσουν το Σαββατοκύριακο αλλά αυτοί φαγώθηκαν να φύγουμεΧωρίς συγγενείς, χωρίς κανέναν του είπαμε δεν έχουμε να πάμε κάπου» είπε  ο 25χρονος Κωνσταντίνος, ο εγγονός της 90χρονης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Όπως εξήγησε η Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Ευγενία Θάνου «στον ξενώνα δεν μπορούσαμε να βάλουμε το σκυλάκι. Θα βρούμε σπίτι στον Κωνσταντίνο. Θα του πληρώσουμε τα ενοίκια για έναν χρόνο και προσπαθούμε να του βρούμε και δουλειά».