Ο Τζένκις Χαν της τοπικής αυτοδιοίκησης

-

Η χθεσινή νύχτα ήταν από τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα στην μακρινή στέπα του Αλίμου.

Η χιονοθύελλα βαρούσε αλύπητα τις σκηνές των στρατιωτών του μεγάλου στρατηλάτη Τζένκις Χαν. Εδώ και πολλά χρόνια έχτιζε μεθοδικά, αιματοκυλώντας όσες φυλές του αντιστεκόντουσαν, την Μογγολική αυτοκρατορία του.

Οι αξιωματικοί του είχαν επιλέξει να στρατοπεδεύσουν στον λόφο Πανί, προκειμένου ο μεγάλος στρατηλάτης να μπορεί άνετα να κατοπτεύσει και παράλληλα να οργανώσει την επίθεση στην περιοχή που εδώ και χρόνια προσπαθούσε να κατακτήσει.

Στην μεγάλη σκηνή που δέσποζε στο κέντρο του στρατοπέδου ο Τζένκις Χαν δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ακόμα ήταν σε υπερένταση, καθώς την προηγούμενη ημέρα είχε κάνει τον DJ σε 3.000 κτηνοτρόφους και αγρότες στην στέπα του Αλίμου.

Χαν Τζένκις τοπικής αυτοδιοίκησης
Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ με τίτλο: “ALIMOS, GREEK RIVIERA’S BLUE DIAMOND” (08:09)

Ξάφνου οι σάλπιγγες ήχησαν. Ήρθε η ώρα φώναξε δυνατά στους Αξιωματικούς του.
Ο μεγάλος στρατηλάτης βγήκε αποφασιστικά από την σκηνή του, φόρεσε την πανοπλία του και ανέβηκε πάνω στο ντυμένο με χρυσά υφάσματα, άλογο του.

“Το στράτευμα είναι παρατεταγμένο. Είμαστε έτοιμοι του φώναξε ο υπαρχηγός του.”
Εκείνος τράβηξε τα χαλινάρια του αλόγου του και το έστρεψε προς τον στόχο του.

Στην στέπα του Ελληνικού, Κινέζοι επιχειρηματίες θα επενδύανε μεγάλες ποσότητες σε χρυσό προκειμένου να φτιαχτούν υπερσύγχρονες καλύβες διαμονής, εργαστήρια μεταξιού και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Ο επίσημος κυβερνήτης του Ελληνικού είχε αρνηθεί να του παραδώσει την έκταση, κάτι το οποίο θεωρούσε άκρως προσβλητικό ο Τζένκις Χαν.

“Να ηχήσει η σάλπιγγα της επίθεσης βροντοφώναξε ο μεγάλος στρατηλάτης”.

Ξαφνικά, αντί για τον ήχο της σάλπιγγας άρχισε να παίζει μία περίεργη μουσική που δεν είχε ξανα-ακούσει ο Τζένκις Χαν. Ήταν η Γωγώ Τσάμπα με τα γνωστά “Καγγέλια”…

“Δεν πρόκειται να ξανά – αλλάξω το ringtone στο ξυπνητήρι του κινητού μου” σκέφτηκε ο δήμαρχος Αλίμου.
Κατά λάθος αντί να βάλει το “I am the Best” του Ινδού καλλιτέχνη Phir Bhi Dil Hai Hindustani έβαλε την Γωγώ Τσαμπά.

Δεν τον πείραξε, αν και ξύπνησε λίγο απότομα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται πάνω από 18 ώρες την ημέρα για τον δήμο του. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό δέχθηκε μία κλήση από την NASA.

Ειδικοί επιστήμονες θέλουν να τον ρωτήσουν πως καταφέρνει και εργάζεται 18 ώρες την ημέρα, προκειμένου να εφαρμόσουν την τεχνική του στους αστροναύτες ενόψει της επόμενης αποστολής στον διαστημικό σταθμό.

Χαν Τζένκις τοπικής αυτοδιοίκησης
Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ με τίτλο: “ALIMOS, GREEK RIVIERA’S BLUE DIAMOND” (07:47)

Το όνειρο που είχε δει o δήμαρχος Αλίμου δεν ήταν τυχαίο. Το προηγούμενο βράδυ είχε δει για 74η φορά το ντοκιμαντέρ “ Άλιμος, το γαλάζιο διαμάντι της Αθηναϊκής Ριβιέρα”.

Σε αυτό είχε δώσει εντολή να παρουσιαστεί η επένδυση που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό “Ως προίκα του Αλίμου”. “The city’s most valuable asset” αναφέρεται στο voice over που κάνει ο εκφωνητής στο ντοκιμαντέρ.

Χαν Τζένκις τοπικής αυτοδιοίκησης
Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ με τίτλο: “ALIMOS, GREEK RIVIERA’S BLUE DIAMOND” (19:17)

Παρουσιάζοντας ουσιαστικά σε όποιον δεν γνωρίζει, ότι η επένδυση του Ελληνικού, γίνεται στον δήμο του.

Το συγκεκριμένο όνειρο με τον Τζενκις Χαν το απόλαυσε. Άλλωστε μετά την προβολή του βίντεο, έχει ηρωοποιηθεί στα μάτια των δημοτών του.

Κατάφερε και πρόσθεσε 6.500 στρέμματα του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού στα χωροταξικά και διοικητικά όρια του δήμου του.

Ο δήμαρχος Αλίμου μετά από 18 ώρες ασταμάτητης εργασίας αποφάσισε να ξεκουραστεί.

Ήθελε πριν κοιμηθεί να τελειώσει τον “Δον Κιχώτη”, τον ηρώα του Ισπανού Συγγραφέα Don Miguel De Cervantes που κυνηγούσε ανεμόμυλους.

ΥΣ1. Το κείμενο είναι χιουμοριστικό αλλά αποτυπώνει την ηγετική μορφή του Δημάρχου. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης είναι ο καλύτερος δήμαρχος της Ελλάδας.

ΥΣ.2 Θεωρούμε τον κ. Κονδύλη δήμαρχο πρότυπο, καθώς όπως πληροφορηθήκαμε από το ντοκιμαντέρ το οποίο έχει παίξει σε πολλά φεστιβάλ ανά την Ευρώπη, η επένδυση που θα γίνει στο Ελληνικό είναι “Προίκα του Αλίμου”.
Δήμαρχε πρέπει να ενημερώσεις τους δημότες σου, πως κατάφερες και “έκλεψες” το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού από τον Δήμο Ελληνικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Viral Video – Ξεκαρδιστικό βίντεο με αεροσυνοδό που πηγαίνει την καθιερωμένη ενημέρωση ασφαλείας των επιβατών σε άλλο επίπεδο

Viral Video - Ξεκαρδιστικό βίντεο με αεροσυνοδό που πηγαίνει την καθιερωμένη ενημέρωση ασφαλείας των επιβατών σε άλλο επίπεδο

Όταν μια πόρτα στέκεται εμπόδιο – viral video

Ένα viral video με πρωταγωνιστές ανθρώπους που βρίσκουν το μπελά τους από διάφορες πόρτες που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Χρ. Σταϊκούρας: Ανοικτό ενδεχόμενο παράτασης στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και νέας ρύθμισης έως 120 δόσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 (η προθεσμία για την οποία λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου), αλλά και για νέα ρύθμιση...

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ελλάδα την πανδημία με κάνει υπερήφανο

«Ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία και το γεγονός ότι πραγματικά ξεχωρίζει ως μια από τις πιο επιτυχημένες χώρες στην...

Ν. Δένδιας: Η Γερμανία δεν ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο στην ΕΕ με τη στάση της απέναντι στην Τουρκία

H Γερμανία δεν ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν απορρίπτει τις εκκλήσεις της Αθήνας για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, τονίζει...

Γιάννης Κωνσταντάτος: Η πόλη μας φόρεσε τα γιορτινά της!

Στα γιορτινά της ντύθηκε η πόλη του Ελληνικού και της Αργυρούπολης με το Νοέμβριο να φτάνει στο τέλος του και τον μήνα των Χριστουγέννων...

Η Ελλάδα έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την επιτυχία της στο ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού

Στα μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εστίασε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξη του στο...