Νova Cinema Odeon Γλυφάδα: Πώς ένα ακόμη σινεμά γίνεται σούπερ μάρκετ

Το ακίνητο βγήκε πέρυσι τον Ιούνιο σε πλειστηριασμό και το φθινόπωρο θα ανοίξει τις πύλες του ως κατάστημα γνωστής αλυσίδας

Ήταν για χρόνια ο δημοφιλέστερος κινηματογράφος της Γλυφάδας, από τους λιγοστούς που είχαν απομείνει στην ευρύτερη περιοχή μετά από αρκετά «λουκέτα», τα οποία προηγήθηκαν στο παρελθόν.

Το Νova Cinema Odeon Γλυφάδα, επί των οδών Ζέππου και Ξενοφώντος, αποτελούσε ένα καθιερωμένο σημείο διασκέδασης για όλη την οικογένεια και για όλη τη διάρκεια της χρονιάς αφού λειτουργούσε τόσο χειμερινές αίθουσες όσο και θερινό κινηματογράφο, το καλοκαίρι, στην ταράτσα του κτιρίου.

Ήταν παράλληλα ένα γνωστό σημείο ραντεβού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η οικονομική κρίση έχει αποδεκατίσει αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα, με εκατοντάδες αίθουσες να έχουν κατεβάσει ρολά ή να έχουν αλλάξει χρήση.

Η χαριστική βολή ήρθε με την πανδημία που οδήγησε και αρκετούς από όσους είχαν αντέξει στα όριά τους.

Κάπως έτσι ολόκληρες πυκνοκατοικημένες περιοχές και προάστια της Αθήνας, που στο παρελθόν διέθεταν δεκάδες αίθουσες, έμειναν με έναν-δύο ή και με κανένα κινηματογράφο. Από τον «κανόνα» δεν ξέφυγαν ούτε τα multiplex μεγάλων αλυσίδων.

Πώς άλλαξε χέρια

Το ακίνητο που στέγαζε το Νova Cinema Odeon Γλυφάδα, βγήκε σε πλειστηριασμό στις 16 Ιουνίου 2021, με επισπεύδουσα τη doValue (ως ειδική διάδοχο της Εθνικής Τράπεζας) και με τιμή πρώτης προσφοράς 1.112.608,66 ευρώ. Μετά από αρκετά «χτυπήματα» κατακυρώθηκε στο ποσό των 2.100.000 ευρώ, δηλαδή 1 εκατ. ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης.

Το συγκεκριμένο ακίνητο χαρακτηρίζεται ως ειδικό κτίριο με χρήση «κινηματοθέατρο» αρχικής κατασκευής 1994, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 730,25 τ.μ. Ο κινηματογράφος αποτελείτο από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα, Α’ όροφο και Β΄ όροφο.

Το υπόγειο έχει συνολική επιφάνεια 698,61 τ.μ. και περιλάμβανε μία αίθουσα με κοινόχρηστους χώρους επιφάνειας 161,22 τ.μ, χώρους στάθμευσης και λοιπούς βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, μηχανοστάσιο κ.α.). Το ισόγειο έχει επιφάνεια 340,51 τ.μ. ενώ έχουν κλειστεί οι ημιυπαίθριοι χώροι 63,10 τ.μ., διαμορφώνοντας την συνολική επιφάνεια στα 403,61 τ.μ. ενώ περιλάμβανε χώρο εισόδου, μια αίθουσα δυναμικότητας 296 θέσεων, χώρο wc και χώρο καφέ. Το μεσοπάτωμα έχει επιφάνεια 47 τ.μ., ο πρώτος όροφος 32 τ.μ. και δεύτερος όροφος 23,70 τ.μ.

Στην ταράτσα του κτιρίου, επιφάνειας 490 τ.μ., λειτουργούσε θερινός κινηματογράφος 450 θέσεων.

Το νέο κεφάλαιο

Όπως προκύπτει από τις μετέπειτα εξελίξεις το ακίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη και ήδη γίνονται οι εργασίες για τη μετατροπή του σε σούπερ μάρκετ.

Τα εγκαίνια του νέου καταστήματος, τα οποία θα εγκαινιάσουν ταυτόχρονα και το νέο κεφάλαιο στην πορεία του ακινήτου, έχουν προγραμματιστεί για το ερχόμενο φθινόπωρο.

 

Ροή Ειδήσεων

Ηράκλειο: Σε σταθερή κατάσταση το 2,5 ετών κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό φούρνου

Σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (γαστροσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση), προκειμένου...

Η Χάιντι Κλουμ έριξε τo Instagram με το διάφανο κορμάκι και τα μαύρα εσώρουχά της

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφάνιση έκανε η Χάιντι Κλουμ, εντυπωσιάζοντας...

Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά 

Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από...

Η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» στο Δήμο Καλλιθέας, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,...

Ηράκλειο: Σε σταθερή κατάσταση το 2,5 ετών κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό φούρνου

Σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (γαστροσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση), προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της. Σε σταθερή κατάσταση και διασωληνωμένο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη...

Η Χάιντι Κλουμ έριξε τo Instagram με το διάφανο κορμάκι και τα μαύρα εσώρουχά της

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφάνιση έκανε η Χάιντι Κλουμ, εντυπωσιάζοντας με την καλλίγραμμη σιλουέτα της. Οι φωτογραφίες με τη σέξι εμφάνιση του 48χρονου μοντέλου στο...

Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά 

Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης...