«ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΣΕΝΑ» : Γιάννης Κ. Κωνσταντάτος – Το πέμπτο βιβλίο του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλέντης

«ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΣΕΝΑ»

Γιάννης Κ. Κωνσταντάτος

Το πέμπτο βιβλίο του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλέντης

Βιβλιοπαρουσίαση: 28 Μαΐου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00 παρουσιάζεται επίσημα στο κοινό το νέο βιβλίο του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου με τίτλο: «ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΣΕΝΑ».

Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ και ο Συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος. Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Σταματίνα Τσιμτσιλή. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη).

Στο νέο βιβλίο του – το πέμπτο κατά σειρά – ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος συνδιαλέγεται με τους ανθρώπους και μοιράζεται μαζί τους γνώσεις και απόψεις τις οποίες καλλιέργησε μέσα από προσωπική μελέτη και βιώματα. Τα κεφάλαια του βιβλίου αποτελούν το άθροισμα των εμπειριών και των στιγμών της ζωής του, σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στο πολιτικό σκηνικό.

Μία πολύ προσωπική αφήγηση, με σκοπό να προβληματίσει, με την υπογραφή μιας πληθωρικής προσωπικότητας, με έργο στα κοινά καθώς και στο συγγραφικό γίγνεσθαι.

Δίδοντας μια πρώτη γεύση στον πρόλογο ο συγγραφέας αναφέρει: «Άρχισα να γράφω μικρούς μονολόγους, προσδοκώντας έναν διάλογο μαζί σας. Με αυτό το βιβλίο στέκομαι απέναντί σας και ανοίγω σε όλους σας την καρδιά μου. Είναι μια κατάθεση ψυχής που έρχεται ως απόσταγμα προσωπικών εμπειριών, μελέτης και αναζήτησης. Είναι το απόσταγμα ενός πολυετούς αγώνα προσωπικής αυτοβελτίωσης και ανάτασης. Στις λέξεις του βιβλίου κρύβεται η σοφία που αποκτάς μέσα από την ήττα και τον πόνο. Μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις και μια μεγάλη αλήθεια που μου αποκαλύφθηκε: Όλα περνάνε, τίποτα δεν κρατάει για πάντα, ακόμα και τα μεγαλύτερα προβλήματά μας. Εκείνο, όμως, που είναι σημαντικό στο ταξίδι της ζωής είναι να μπορέσει ο καθένας μας ν’ ανακαλύψει το πιο δύσκολο απ’ όλα και, ίσως, το μεγαλύτερο άγνωστο που υπάρχει, τον εαυτό μας. Η Ιθάκη είσαι εσύ ο ίδιος. Ήρθες στον κόσμο αυτό για να ζήσεις για σένα πρώτα και, φυσικά, για όλους όσους αγαπάς και θέλεις δίπλα σου. Η ζωή, όμως, είναι δική σου και είναι θείο δώρο. Δεν θες να ξέρεις, λοιπόν, ποιος είσαι;».

O Γιάννης Κ. Κωνσταντάτος γεννήθηκε το 1976 στην Αργυρούπολη και κατάγεται από την Κεφαλονιά. Απέκτησε δύο γιους, τον Κωνσταντίνο-Γεράσιμο και τον Δημήτρη, 14 και 10 ετών αντίστοιχα.

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού ΜASTER στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Durham University της Μ. Βρετανίας.

Αγωνίστηκε επί 13 χρόνια στην ομάδα κολύμβησης του ΑΝΟΓ Γλυφάδας. Το 1993 υπήρξε δευτεραθλητής Ελλάδας στα 4X200 ελεύθερης κολύμβησης.

Μέχρι και την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα, εργαζόταν επί 12 χρόνια ως ανώτατο στέλεχος σε εταιρεία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, καθώς και ως σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα.

Τo 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και στις εκλογές του 2019 επανεκλέχθηκε πανηγυρικά από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 68,23% (73% στην κοινότητα Αργυρούπολης και 59% στην κοινότητα Ελληνικού).

Το 2019 ορίστηκε Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού». Το 2019 εκλέχθηκε επίσης Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε ομόφωνα από τους 11 Δήμους μέλη του Συνδέσμου, αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του στο ιστορικό βουνό της Αττικής, με ρηξικέλευθες πολιτικές που αποτελούν οδηγό για όλη την Ελλάδα.

Είναι συγγραφέας τεσσάρων ιστορικών μυθιστορημάτων – «Η τελευταία ευκαιρία», «Απέναντι στο πεπρωμένο», «Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ» και «Ο Αγριάνθρωπος». Το 2014 δέχθηκε τιμητική πρόταση για την εγγραφή του ως μέλος από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών. Το μυθιστόρημά του «Ο Αγριάνθρωπος» ήταν υποψήφιο για το βραβείο Public 2018, στην κατηγορία Ελληνικό Μυθιστόρημα, ενώ έγινε διασκευή και θεατρική παράσταση τον Νοέμβριο του 2020 στο Μέγαρο Μουσικής, σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Μυλωνά.

Ροή Ειδήσεων

Νέα μεταμόσχευση κερατοειδούς στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Χάρη στην προσφορά και άλλων μοσχευμάτων, μια νέα...

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 90-77: Δίδυμο… φωτιά Μπέικον-Λι, «έκαψε» τους Ιταλούς

Γύρισε τον διακόπτη για τα καλά ο Παναθηναϊκός...

Ναυτιλία: Η άνοδος του «αόρατου» ρωσικού στόλου και ο κίνδυνος για τη φήμη του κλάδου

Το διαρκώς αυξανόμενο μέγεθος των λεγόμενων «αόρατων» δεξαμενοπλοίων...

«Καταστροφική κλιμάκωση» η εκτέλεση διαδηλωτή στο Ιράν

Ως «καταστροφική κλιμάκωση» χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ την εκτέλεση...

Νέα μεταμόσχευση κερατοειδούς στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Χάρη στην προσφορά και άλλων μοσχευμάτων, μια νέα μεταμόσχευση κερατοειδούς σε 60χρονη ασθενή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ...

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 90-77: Δίδυμο… φωτιά Μπέικον-Λι, «έκαψε» τους Ιταλούς

Γύρισε τον διακόπτη για τα καλά ο Παναθηναϊκός στην Euroleague! Αν και βρέθηκε να κυνηγάει σε όλο το παιχνίδι, με την Αρμάνι να...

Ναυτιλία: Η άνοδος του «αόρατου» ρωσικού στόλου και ο κίνδυνος για τη φήμη του κλάδου

Το διαρκώς αυξανόμενο μέγεθος των λεγόμενων «αόρατων» δεξαμενοπλοίων αποτελεί πραγματική απειλή για τη φήμη της παγκόσμιας ναυτιλίας και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές...