Στον εισαγγελέα ο Κονδύλης για τους πίνακες ζωγραφικής

Ως ύποπτος για κακουργηματική απιστία κλήθηκε για εξηγήσεις από τον εισαγγελέα που ερευνά την αγορά δεκάδων πινάκων με δημόσιο χρήμα, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Η υπόθεση αγοράς πινάκων είχε συνταράξει τα νότια προάστια καθώς ο δήμαρχος Κονδύλης ξόδεψε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εν μέσω οικονομικής κρίσης, για την αγορά πινάκων προκειμένου να φτιάξει δημοτική πινακοθήκη.

Γεγονός όμως είναι ότι οι εισαγγελείς ερευνούν εάν τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες αγοράς καθώς και την προέλευση των συγκεκριμένων πινάκων.

Άξιο προσοχής είναι, σύμφωνα με την δικογραφία, ότι αρκετοί πίνακες αγοράστηκαν από οικογένεια Αλβανών (πολλά μέλη της είχαν στην κατοχή τους πίνακες), ενώ κάποιοι άλλοι πίνακες προήλθαν από συγγενικό μέλος πρώην δημοτικού συμβούλου παραλιακού δήμου, που δηλώνει «συλλέκτης και εκτιμητής έργων τέχνης» και διατηρεί ενεχυροδανειστήριο.

Μάλιστα από τον συγκεκριμένο δήμο που είχε θητεύσει πριν από περίπου 20 χρόνια είχαν κλαπεί πολλοί πίνακες από την δημοτική πινακοθήκη, χωρίς η υπόθεση να έχει εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής ή προς το παρόν να έχει αποδειχτεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση.

Το ΣΔΟΕ έχει συντάξει μία ενδιαφέρουσα έκθεση η οποία είναι σε γνώση μας και φέρεται όπως ενημερωνόμαστε να έχει βγάλει λαβράκια.

Όπως και να έχει το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να βγαίνουν στην δημοσιότητα πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για την συγκεκριμένη υπόθεση…..

Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Ροή Ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με αρπαγή στη Νέα Ευκαρπία

Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας βρέθηκε στα χέρια των...

Καυτός θα είναι ο καιρός αύριο σε όλη τη χώρα

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (2.7.2022)...

Καρπουζιά: Mυκητολογικές και εντομολογικές προσβολές στις πρώιμες καλλιέργειες

Έναρξη του τετρανύχου διαπιστώθηκε στις πρώιμες και μεσοπρώιμες...

ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό: Ως πότε η κυβέρνηση θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;

Προτείνει πλαφόν στο ρεύμα, μείωση φορολογίας στα καύσιμα...

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με αρπαγή στη Νέα Ευκαρπία

Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας βρέθηκε στα χέρια των δραστών, όταν κυνηγώντας τους μπήκε στο αυτοκίνητό τους - Διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο με ελαφρά τραύματα  ...

Καυτός θα είναι ο καιρός αύριο σε όλη τη χώρα

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (2.7.2022) σε ολόκληρη τη χώρα ενώ θα επικρατήσουν και δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα ανατολικά...

Καρπουζιά: Mυκητολογικές και εντομολογικές προσβολές στις πρώιμες καλλιέργειες

Έναρξη του τετρανύχου διαπιστώθηκε στις πρώιμες και μεσοπρώιμες καλλιέργειες με καρπουζιές στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας και αναμένεται στις όψιμες.Οι...