Ύψιστη τιμή για το Ελληνικό και την Αργυρούπολη! Ύψιστη τιμή για την ιστορία μας!

Το Κοινοβούλιο της Πολιτείας του Rhode Island κατά την 3η ημέρα της επίσκεψης του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου και της Ελληνικής Αποστολής στις ΗΠΑ επιφύλαξε μια μεγάλη τιμή και έκπληξη.

Κατατέθηκε ψήφισμα για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας από τον Πολιτειακό Γερουσιαστή του Rhode Island Λεωνίδα Ραπτάκη, το οποίο και υπερψηφίστηκε. Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά στο Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό και αφού αναφέρθηκε η ελληνική παρουσία από το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και το έργο, οι Γερουσιαστές χειροκρότησαν το Δήμαρχο αποδίδοντας τιμή στην πόλη.

Πολιτεία Rhode Island και Ελληνικό Αργυρούπολη μια γροθιά!

Η Πολιτεία του Rhode Island που πήρε το όνομα της από το νησί της Ρόδου (καθώς ένας Ιταλός είπε το 1670 πως η περιοχή του θυμίζει την Ρόδο) όχι μόνο ψήφισε για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά μετά από συνάντηση του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης με τον ομόλογό του, Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Βουλής τους Leader McCaffery θα αδελφοποιηθούν με την πόλη του Ελληνικού Αργυρούπολης που φέρουν από τον Πόντο την ονομασία τους με 3.000 χρόνια ιστορίας. «Μεγάλη στιγμή για το Ελληνικό Αργυρούπολη  αλλά και τον Ποντιακό Ελληνισμό!», δήλωσε με συγκίνηση ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

Τελευταίος σταθμός ήταν το Bowling Green, στο κέντρο του Μανχάταν. Εκεί στις 19 Μαΐου, ημέρα Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιήθηκε η έπαρση της ποντιακής σημαίας.

Ροή Ειδήσεων

Φωτιά στα Λινοπεράματα – Σηκώθηκε ελικόπτερο

Ενισχύονται οι δυνάμεις καθώς φυσούν ισχυροί άνεμοι ...

Περιστέρι: 60 δημότες με οστεοαρθρίτιδα γόνατος συμμετείχαν σε μεγάλο διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα

Ολοκληρώθηκε το ερευνητικό πρόγραμμα ΒαδίΖΩ του Δήμου Περιστερίου...

Μπακς: «Έδεσαν» τον Πόρτις, πήραν και τον Ινγκλς

Στο Μιλγουόκι και στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο...

Μάντζος: Γιατί πανηγύριζε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για τα αποτελέσματα του ΝΑΤΟ;

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι, και σε επίπεδο προσωπικού και πολιτικών» δήλωσε για τις πρόωρες εκλογές ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.  ...

Φωτιά στα Λινοπεράματα – Σηκώθηκε ελικόπτερο

Ενισχύονται οι δυνάμεις καθώς φυσούν ισχυροί άνεμοι Φωτιά στα Λινοπεράματα  έχει σημάνει...

Περιστέρι: 60 δημότες με οστεοαρθρίτιδα γόνατος συμμετείχαν σε μεγάλο διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα

Ολοκληρώθηκε το ερευνητικό πρόγραμμα ΒαδίΖΩ του Δήμου Περιστερίου σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για τη βοήθεια των δημοτών...