Κόκκινα σιγά σιγά και τα Νότια Προάστια – Όλα τα νέα μέτρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα λουκέτα

-

Με νέα μέτρα και ένα πιο αυστηρό lockdown μπήκε το 2021 για την Ελλάδα. Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση, για την οποία δεν φαίνεται να ήταν ενήμερη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα και όιτ θα ανοίξει τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Πάντως η επιδημιολογική εικόνα που έχουμε δεν είναι αυτή που περιμέναμε, επισημαίνουν οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι βλέπουν μετά τη Δυτική Αττική να γίνεται κόκκινος ο Πειραιάς και τα νότια προάστια από την αύξηση των κρουσμάτων. Όλα αυτά, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της καραντίνας μετά τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα βλέμματα των επιστημόνων είναι στραμμένα στην Αττική, που παραμένει σταθερά «πρωταθλήτρια», όσον αφορά την κατανομή των κρουσμάτων, μετρώντας, σχεδόν καθημερινά, το 1/3 του συνόλου των νέων περιστατικών στη χώρα.

«Βλέπουμε αύξηση στα κρούσματα της Αττικής Οφείλεται σε μια χαλάρωση της εφαρμογής των μέτρων κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με πριν την γιορτινή περίοδο και ταυτόχρονα ένα διπλασιασμό των επαφών που έγινε Χριστούγεννα ανήμερα και την επόμενη μέρα», εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Μετά τη Δυτική Αττική, «κοκκίνισαν» ο Πειραιάς και ο νότιος τομέας

Η επιδημιολογική επιδείνωση έχει μετατοπιστεί από τη Δυτική Αττική, που παρουσιάζει βελτίωση, και επικεντρώνεται πλέον σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Ο Πειραιάς, ανά 100.000 πληθυσμό, δείχνει να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με 24.8 κρούσματα.

Ακολουθεί ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 20.7 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού

Η Δυτική Αττική με 16.1 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού

Ενώ λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στην Ανατολική Αθήνα με 7.7 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ