Δήμος Αγίου Δημητρίου: Δίπλα στις ηλικιωμένες και τους ηλικιωμένους της πόλης

-

Μπορεί τα ΚΑΠΗ της πόλης να μην έχουν λειτουργήσει από τον προηγούμενο Μάρτιο, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου όμως βρίσκεται διαρκώς, τόσο έμψυχα όσο και σε πρακτικό επίπεδο, δίπλα στις ηλικιωμένες και τους ηλικιωμένους της πόλης.

Η Κοινωνική Υπηρεσία συνεχίζει τη συστηματική επικοινωνία που είχε ήδη από τις γιορτές των Χριστουγέννων με τα μέλη των ΚΑΠΗ (όπου και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2.000 τηλεφωνικές κλήσεις), προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες τους τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας.

Στο νέο γύρο επικοινωνίας αυτή τη φορά έχει προστεθεί μια σημαντική παράμετρος, αυτή της ομαλής διεξαγωγής του εμβολιασμού. Ξεκινώντας με τις ηλικιωμένες και τους ηλικιωμένους ηλικίας 85+ που προηγούνται στον εμβολιασμό, βάσει του προγραμματισμού της Κυβέρνησης, οι Κοινωνικές Λειτουργοί και ο Γενικός Γιατρός των Δημοτικών Ιατρείων ενημερώνουν, συμβουλεύουν και καθοδηγούν τα άτομα για το κλείσιμο των ραντεβού τους, προσφέροντας ακόμα και πιο πρακτική βοήθεια σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα μετάβασης των ηλικιωμένων ατόμων στο Κέντρο Εμβολιασμού.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η τελευταία ενέργεια της Κοινωνικής Υπηρεσίας σε συνεννόηση και συνεργασία με τα ΚΕΠ της πόλης, που αφορά στην υποβολή αιτήματος εμβολιασμού, για λογαριασμό των μοναχικών ηλικιωμένων χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον ή των ΑμΕΑ, που εξυπηρετούνται από τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο αυτό το δύσκολο διάστημα του εγκλεισμού σημαντική είναι η ψυχοκοινωνική υποστήριξη που παρέχεται από εξειδικευμένα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ