Πάρκο μόνο για σκύλους αποκτά η Νέα Σμύρνη – Σε ποιο σημείο

Το πρώτο πάρκο αποκλειστικά για σκύλους στη Νέα Σμύρνη βρίσκεται στην πλατεία Δεξαμενής και υποδέχεται τα πρώτα κατοικίδια για βόλτα & παιχνίδι σε λίγες ημέρες.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να παραδοθεί το πρώτο πάρκο στη Νέα Σμύρνη, που προορίζεται αποκλειστικά για σκύλους.

Σε αυτό το πάρκο οι τετράποδοι φίλοι και εκείνοι που τους φροντίζουν, θα μπορούν να τρέξουν και να κάνουν τη βόλτα τους.

Το πάρκο αποκλειστικά για σκύλους δημιουργήθηκε από τον Δήμο Νέας Σμύρνης και βρίσκεται στην πλατεία Δεξαμενής. Με στόχο να συμβάλει στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των δημοτών, ζωόφιλων και μη, ο Δήμος Νέας Σμύρνης δημιούργησε μια περιφραγμένη εγκατάσταση μέσα στην οποία τα κατοικίδια θα μπορούν να τρέχουν, να παίζουν, να ασκούνται, να εκτονώνονται και να κοινωνικοποιούνται υπό τη συνοδεία των ιδιοκτητών τους.

Μάλιστα, υπάρχει ειδική μέριμνα για διαφορετικούς χώρους προκειμένου να αποφεύγονται οι συναντήσεις ανάμεσα σε μεγάλα και μικρά σκυλιά, οι οποίες ορισμένες φορές μπορούν να κρύβουν «εντάσεις».

Σημειώνεται ότι το πάρκο αποκλειστικά για σκύλους διαθέτει περιμετρική περίφραξη που ξεπερνά σε ύψος το 1,5 μ. Τα σκυλιά, με την απαραίτητη επίβλεψη, μπορούν να κινούνται ελεύθερα χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος ατυχημάτων. Επίσης, παρέχεται νερό, καθώς στον χώρο υπάρχει βρύση.

Πάρκο μόνο για σκύλους στη Νέα Σμύρνη – Πώς είναι – Χαρακτηριστικά
Ο συγκεκριμένος χώρος στη Νέα Σμύρνη χωρίζεται σε δύο μέρη, παρέχοντας ασφάλεια τόσο στα μεγαλόσωμα όσο και στα μικρόσωμα ζώα. Ειδικότερα:

Πληροί τις προδιαγραφές του Νόμου 4235/14
Είναι περιφραγμένος με ειδική περίφραξη ύψους 1,60 μ.
Διαθέτει σήμανση στην είσοδο και δάπεδο με χώμα.
Διαθέτει ακόμη ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια (ανάβαση, κατάβαση, ισορροπία), ώστε τα ζώα να μπορούν να ασκούνται και να παίζουν με ασφάλεια.
Στον χώρο υπάρχει βρύση, αλλά και ειδικοί κάδοι για την περισυλλογή ακαθαρσιών.
Όπως ενημερώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ο καθαρισμός του πάρκου θα είναι τακτικός, ενώ από σεβασμό στην ηρεμία και την ησυχία των κατοίκων, τοποθετήθηκαν ταμπέλες με το ωράριο που πάρκου και με συγκεκριμένες οδηγίες στους ιδιοκτήτες των σκύλων.

Δήμος Νέας Σμύρνης για πάρκο μόνο για σκύλους – Να υπάρξει υπευθυνότητα και τήρηση των κανόνων λειτουργίας

«Η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων, η αγάπη και η φροντίδα των τετράποδων φίλων μας, είναι δείγμα πολιτισμού για μια πόλη» ανέφερε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη αστικής πανίδας και χλωρίδας του Δήμου Κλαίρη Δεληγιάννη.

Και πρόσθεσε: «Απαραίτητη προϋπόθεση για να ωφεληθούν όλοι από αυτό το πάρκο, είναι να υπάρχει υπευθυνότητα και σεβασμός στην τήρηση των κανόνων που αναρτήθηκαν. Κάναμε το πρώτο βήμα και δεσμευόμαστε ότι θα υπάρχει συνέχεια».

Νέα Σμύρνη Πάρκο για σκύλους

Η είδηση ότι η Νέα Σμύρνη αποκτά το πρώτο πάρκο αποκλειστικά για σκύλους έκανε πολλούς που έχουν κατοικίδιο να προετοιμάζονται για τις πρώτες βόλτες με ασφάλεια στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο, στην πλατεία Δεξαμενής.

Ροή Ειδήσεων

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία,...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για...

Προσφυγικό: Η Τουρκία θέλει να διώξει 1 εκατ. Σύρους πρόσφυγες έως το 2023

Ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει ο Ταγίπ...

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να χάνει τη ζωή του, όταν βρέθηκε με το επαγγελματικό του όχημα σε γκρεμό 100 μέτρων! Όπως...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ. Όπως...