Δήμος Αγίου Δημητρίου: Κόκκινοι κάδοι συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων

-

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Με το δίκτυο συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων μέσω των κόκκινων κάδων που βρίσκονται σε ολόκληρη την πόλη που στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, μπορείτε κι εσείς:
✅ να προστατεύσετε το περιβάλλον μέσα από τη βιώσιμη διαχείριση των παλιών σας ρούχων και παπουτσιών που δεν χρειάζεστε πια
✅ να συμβάλλετε στη βιώσιμη διαχείρισή τους μέσω της επαναχρησιμοποίησης
Γνωρίζοντας ότι το 85% των ρούχων που παράγονται καταλήγει κάποια στιγμή στις χωματερές της χώρας, με τους κόκκινους κάδους τώρα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία στα είδη αυτά, είτε με την ανακύκλωσή αυτών που ο κύκλος ζωής τους ολοκληρώθηκε είτε με την προσφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των ειδών που είναι σε καλή κατάσταση.
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με την εταιρία RECYCOM, έχει τοποθετήσει 10 από τον περασμένο Οκτώβριο κόκκινους κάδους σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.
Συγκεκριμένα οι κάδοι βρίσκονται:
♻ Μεσσηνίας (είσοδος γηπέδου 9Χ9)
♻ Λεκανίδη & Ελ. Βενιζέλου (Πλατεία Παναγούλη)
♻ Σταθμός Μετρό Ηλιούπολη
♻ Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης
♻ Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου
♻ Αγ. Δημητρίου & Θεομήτορος (είσοδος δημοτικού σταδίου)
♻ Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
♻ Πλατεία Έλενας Βενιζέλου (Νέο τέρμα)
♻ Πλατεία Μουργκάνας (Πρεβέζης 4)
Η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση είναι οι πιο βιώσιμοι τρόποι διαχείρισης των αγαθών που δεν χρειαζόμαστε ή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πια.
Γι’ αυτό μην πετάτε τα παλιά σας ρούχα και παπούτσια στους συμβατικούς κάδους … ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ τα εύκολα στον πλησιέστερο κόκκινο κάδο της περιοχής σας!

Με το δίκτυο συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων μέσω των κόκκινων κάδων που βρίσκονται σε ολόκληρη την πόλη που στο Δήμο…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Αγίου Δημητρίου στις Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ