Γιάννης Κωνσταντάτος: “Τα πρώτα αποτελέσματα της δυναμικής μας αντίδρασης κατά της δράσης συμμοριών ανηλίκων”

-

Τα πρώτα αποτελέσματα κατά της δράσης συμμοριών ανηλίκων, μετά την κινητοποίηση που προκλήθηκε από τις ενέργειες του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου και την επίσκεψή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είναι εντυπωσιακά.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής και σε συνεργασία με τα τμήματα Ασφαλείας Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας, πραγματοποιήθηκαν 175 έλεγχοι, μετά το μαχαίρωμα του 17χρονου στην Αργυρούπολη από μέλη της συμμορίας ανηλίκων από τη Γλυφάδα με σκοπό τη ληστεία.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγιναν 16 προσαγωγές και ταυτοποιήθηκαν επτά άτομα τα οποία συμμετείχαν στην επίθεση στην Αργυρούπολη. Από τους επτά οι έξι είναι Έλληνες και ο έβδομος ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός, είναι Αλβανός γεννηθείς το 2004. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο φερόμενος ως αρχηγός βρίσκεται παράνομα στη χώρα αφού δεν διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα.

Να σημειωθεί πως ήδη έχουν απολογηθεί στον ανακριτή ακόμα 3 ανήλικοι οι οποίοι συνελήφθησαν αμέσως μετά την επίθεση.

Η επίθεση

Θυμίζοντας τα γεγονότα να πούμε πως 30 άτομα περίπου, από τη συμμορία των ανηλίκων έφυγαν από την Άνω Γλυφάδα και επιτέθηκαν σε δύο ανήλικους στην Αργυρούπολη προκειμένου να τους πάρουν χρήματα και κινητά.

Ο δεύτερος από τα θύματα υπήρξε ιδιαίτερα τυχερός καθώς η μαχαιριά που δέχθηκε στο λαιμό για λίγα εκατοστά θα είχε αποβεί μοιραία αφού ήταν κοντά στην καρωτίδα.

 

Ο Δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης πήρε θέση ενεργά στο περιστατικό

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη συναντήθηκε πρόσφατα ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος με αφορμή το περιστατικό της επίθεσης από τη συμμορία και τους βανδαλισμούς που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα σε πάρκα και πλατείες της περιοχής.

Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει μετά το αιματηρό επεισόδιο του μαχαιρώματος του 17χρονου παιδιού από μέλη της συμμορίας των ανηλίκων στην πλατεία Βενιζέλου στην Αργυρούπολη με σκοπό τη ληστεία, η δράση των συμμοριών ανηλίκων πρέπει να τελειώσει.

Γι’ αυτό κάλεσε τους συμπολίτες του να βοηθήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια καταθέτοντας όποια στοιχεία είχε ο καθένας γι’ αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές.

Συγκεντρώνοντας στοιχεία και αναφορές που πολλοί γονείς του γνωστοποίησαν τα κατέθεσε στον υπουργό, και την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί και στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η δράση των συμμοριών ανηλίκων που απειλούν τα παιδιά μας θα τελειώσει!

Όπως είχα δεσμευτεί μετά το μαχαιρώμα ανηλίκου…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Κωνσταντάτος στις Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

Ο κ. Κωνσταντάτος μετά το τέλος της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Όπως είχα δεσμευτεί, μετά το μαχαίρωμα του ανήλικου μαθητή μας από συμμορία ανηλίκων που δρα στις γειτονιές μας από άλλες περιοχές, συναντήθηκα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη συνάντηση του κατέθεσα όλες τις καταγγελίες και το υλικό που έχω από δεκάδες γονείς, για την δράση συμμοριών στις γειτονιές μας, στα σχολεία και τις πλατείες μας.

Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ και τον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσω τα ίδια στοιχεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του αλλά και τη διαβεβαίωσή του πως τις επόμενες ημέρες θα λάβουν χώρα εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, από την Ελληνική Αστυνομία ώστε να παταχθεί η δράση αυτών των παραβατικών ομάδων».

Η άμεση συνεργασία του Δήμου με Εταιρεία φύλαξης

Παράλληλα ο Δήμος συνεργάστηκε με εταιρία Φύλαξης με σκοπό τον έλεγχο όλων των χώρων (πλατείες, πάρκα, είσοδος στο βουνό) και την έγκαιρη ειδοποίηση της Αστυνομίας σε περιπτώσεις που χρειάζεται.

Ειδική ομάδα φύλαξης περιπολεί πλέον την πόλη μας.

Ανταποκρινόμενοι στο πάγιο αίτημα σας για περισσότερη ασφάλεια…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Κωνσταντάτος στις Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Οι συντονισμένες κινητοποιήσεις Δήμου και Αστυνομίας φέρνουν ξανά το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη

“Τα πρώτα αποτελέσματα της δυναμικής μας αντίδρασης έφεραν 175 έλεγχους, 16 προσαγωγές και 7 ταυτοποιήσεις μελών της συμμορίας που συμμετείχαν στην δολοφονική ενέργεια εναντίον του ανήλικου μαθητη μας.
Η μάχη κατά της παραβατικότητας συνεχίζεται – Καμία ανοχή στις συμμορίες ανηλίκων”, δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ