Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Οδηγός προστασίας για Υπεύθυνα Παιδιά – Η Έλλη και ο Αργύρης μαθαίνουν για την φωτιά, τον σεισμό και την πλημμύρα

Με ένα πρωτοποριακό τρόπο αποφάσισε να ενημερώσει για τις φυσικές καταστροφές ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης με τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.

Με τη μορφή ενός κόμικ, που πρωταγωνιστές είναι δύο παιδιά η Έλλη και ο Αργύρης (από το Ελληνικό και την Αργυρούπολη), οι μικροί μας φίλοι ενημερώνονται για τις φυσικές καταστροφές, με όμορφο και προσιτό τρόπο.

Λίγα λόγια για το έντυπο – κομικ:

Η Έλλη, κατοικεί στο Ελληνικό και ο Αργύρης στην Αργυρούπολη.

Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τα φαινόμενα της φύσης, όπως είναι ο σεισμός η φωτιά, οι πλημμύρες…….ο κορωνοϊός.

Ευτυχώς όμως έχουν ο ένας τον άλλο, αλλά και τους φίλους τους τον λαγό και την χελώνα κι έτσι όλη η παρέα με καλή συνεργασία, καταφέρνουν και μαθαίνουν πως να αντιμετωπίζουν τις φυσικές καταστροφές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου:

Στα πλαίσια της εφαρμογής ενός συστήματος αποτελεσματικής πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών για τα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα που στις μέρες μας πλήττουν όλο και συχνότερα την χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, είναι πρωταρχικό μέλημα της Διοίκησης του Δήμου μας.

Για το λόγο αυτό, η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει με την μορφή κόμικ ένα ηχηρό μήνυμα προς τους μαθητές της σχολικής κοινότητας και ιδίως στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία πρεσβεύουν την ελπίδα όλων μας και αγκαλιάζουν με χαρά την εκπαίδευση σε νέες δεξιότητες που θα διαμορφώσουν τον αυριανό υπεύθυνο πολίτη.

Καθώς ως γνωστόν ‘Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν’ (Ιπποκράτης), προσκαλώ τους γονείς και εκπαιδευτικούς να διαβάσουν μαζί με τα παιδιά, να αξιοποιήσουν και πρωτίστως να χαρούν την ιστορία που ακολουθεί.

Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό των πολιτών μας, έχοντας ως στόχο την έγκαιρη κινητοποίηση με δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και υποστήριξης σχεδίων πρόληψης και αποκατάστασης, για την ετοιμότητα και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Γιάννης Κωνσταντάτος

Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Λίγα λόγια για το έντυπο – κομικ:

Η Έλλη και ο Αργύρης είναι δύο μαθητές της αγαπημένης μας πόλης.

Η Έλλη, κατοικεί στο Ελληνικό και ο Αργύρης στην Αργυρούπολη.

Οι ήρωες μας έρχονται αντιμέτωποι με τα φαινόμενα της φύσης, όπως είναι ο σεισμός η φωτιά, οι πλημμύρες…….ο κορωνοϊός.

Ευτυχώς όμως έχουν ο ένας τον άλλο, αλλά και τους φίλους τους τον λαγό και την χελώνα κι έτσι όλη η παρέα με καλή συνεργασία, καταφέρνουν και μαθαίνουν πως να αντιμετωπίζουν τις φυσικές καταστροφές.

Βασίλης Κριτικός

Αντιδήμαρχος Δ/νσης Περιβάλλοντος  & Πολιτικής Προστασίας

Το έντυπο σε συνεργασία με την Διεύθυνση Παιδείας μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας.

Ροή Ειδήσεων

Νίκολα Γιόκιτς: Υπογράφει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ με τους Νάγκετς

Ο Νίκολα Γιόκιτς όχι μόνο θα επεκτείνει τη συνεργασία...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του 27ου Ποδηλατικού Γύρου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ την Κυριακή...

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στον ποταμό Έβρο για τον εντοπισμό ατόμων

Βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της...

Πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ σε πέντε βενζινάδικα για αισχροκέρδεια

Πρόστιμα, συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, επιβάλλονται, με απόφαση του...

Νίκολα Γιόκιτς: Υπογράφει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ με τους Νάγκετς

Ο Νίκολα Γιόκιτς όχι μόνο θα επεκτείνει τη συνεργασία του με τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά θα βάλει την υπογραφή του σε super-max συμβόλαιο… το...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του 27ου Ποδηλατικού Γύρου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ την Κυριακή (29/5) στην Αθήνα λόγω της διεξαγωγής του αγώνα «27ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας». Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή...

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στον ποταμό Έβρο για τον εντοπισμό ατόμων

Βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του χωριού Πύθιο, για τον εντοπισμό ατόμων. Μέχρι στιγμής οι...