Διαφωνείς με τον Δήμαρχο Αλίμου; Πάρε ένα εξώδικο…

-

H χαρά των δικαστικών επιμελητών έχει γίνει ο δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης, καθώς «πυροβολεί» εξώδικα σε όποιον διαφωνεί μαζί του, πιο γρήγορα και από την σκιά του…

Ανάμεσα στις 18 ώρες που δουλεύει ακατάπαυστά για τον δήμο του όπως ο ίδιος άλλωστε δήλωσε στο ντοκιμαντέρ «Άλιμος, το Μπλε Διαμάντι της Μεσογείου», βρίσκει άπλετο χρόνο στο να στέλνει εξώδικες διαμαρτυρίες σε όποιον του ασκεί κριτική και δεν συμφωνεί με τα λεγόμενα του.

Το τελευταίο διάστημα έχει στείλει εξώδικα σε όποια ιστοσελίδα, ανάμεσα και στην δική μας, έχει αναφέρει ότι έχει κληθεί για εξηγήσεις από τον εισαγγελέα ως ύποπτος τέλεσης κακουργηματικής απιστίας εις βάρος του δήμου.

Έχει στείλει εξώδικα σε όσους δημοσιογράφους, ασκούν κριτική στις επιλογές του ως δήμαρχος ή αντιμετωπίζουν με χιουμοριστικό τρόπο την διοίκησή του.

Επίσης στέλνει εξώδικα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις Σωματεία ή Ομοσπονδίες που επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να καταγγείλουν τον ίδιο και την Διοίκηση του Δήμου, όπως αναφέρει σε μία σκληρή της ανακοίνωση και η ΠΟΕ – ΟΤΑ:

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συχνά πυκνά γίνεται θέμα συζήτησης η συνδικαλιστική αντιπαράθεση που λαμβάνει χώρα στον Δήμο Αλίμου που έχει ξεφύγει από τα θεμιτά πλαίσια με χαρακτηριστικά όπως, ανάρμοστες τοποθετήσεις, περίσσιο αυταρχισμό και προσβλητικές προσωπικές και απαξιωτικές αναφορές.

Μια τέτοια ενέργεια, απαράδεκτη και καταδικαστέα είναι και η πρόσφατη ενέργεια του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να αποστείλει εξώδικο σε Συλλογικότητες, Σωματεία ή Ομοσπονδίες που επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να καταγγείλουν τον ίδιο και την Διοίκηση του Δήμου, δηλώνοντας την συμπαράστασή τους σε ανακοίνωση εργαζόμενης του Δήμου Αλίμου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, όταν αποτελείς Δημόσιο πρόσωπο θα δεχθείς κριτική για ενέργειες ή παραλείψεις με την οποία προφανώς και μπορεί να διαφωνείς. Αποτελεί όμως ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά να επιχειρείς να φιμώσεις φωνές που ασκούν δημόσια κριτική, «μοιράζοντας» εξώδικα σε συνδικαλιστικούς φορείς που εκπροσωπούν εργαζομένους σε εργασιακούς χώρους, κάνοντας χρήση μονομερώς παραταξιακών ανακοινώσεων.

Καταγγέλλουμε με απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη και τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα τα εξώδικα και τις δικαστικές απειλές, στην προσπάθειά του να παρεμποδίσει τις όποιες αρνητικές για το πρόσωπό του αλλά και για τις ενέργειες της Διοίκησης που εκπροσωπεί, Δημόσιες αναφορές και να παρεμποδίσει την οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση και αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν κατοχυρώσει με αγώνες το αναφαίρετο δικαίωμά τους να τοποθετούνται και να εκφράζουν Δημοσίως τις απόψεις τους. Όλοι κρίνονται στη σφαίρα της Δημόσιας αντιπαράθεσης που είναι αναγκαία για την καλύτερη ενημέρωση αλλά και για τον έλεγχο των ενεργειών κάθε προσώπου που θεσμικά κατέχει θέση εξουσίας. Και το δικαίωμά τους αυτό δεν θα το εκχωρήσουν σε κανένα!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΥΣ1: Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Δήμαρχος Αλίμου ότι όλα τα δημόσια πρόσωπα ελέγχονται και εκείνος δεν αποτελεί εξαίρεση.

ΥΣ2: Αληθεύει κ. Δήμαρχε ότι η δικογραφία για τους πίνακες ζωγραφικής, λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος την ανέλαβε ο εισαγγελέας διαφθοράς; Ερώτηση κάνουμε, έχουμε πολλά στοιχεία σχετικά με το θέμα και θέλουμε και την δική σας θέση σχετικά.

ΥΣ3: Θα μας απαντήσει ο διευθυντής του γραφείου σας και υπεύθυνος επικοινωνίας του δήμου Αλίμου, δημιουργός της ιστοσελίδας notia.gr κ. Φρίμης ή θα μας στείλετε πάλι εξώδικο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ