Ο Γιάννης Κωνσταντάτος ευχαρίστησε την Εθελόντρια που μετέφερε γιατρό που είχε αποκλειστεί από τα χιόνια και έπρεπε να χειρουργήσει

-

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης συναντήθηκε με την Εθελόντρια της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης του Δήμου, που τις ημέρες του σφοδρού χτυπήματος από την κακοκαιρία “Μήδεια”, προσφέρθηκε και μετέφερε με το όχημά της γιατρό από την περιοχή του Βύρωνα στο νοσοκομείο της Αθήνας για να χειρουργήσει.

Ο γιατρός είχε αποκλειστεί λόγω χιονόπτωσης με την πυροσβεστική και την αστυνομία να μην μπορούν να βοηθήσουν.

Η άμεση ανταπόκριση της Εθελοντικής Ομάδας και συγκεκριμένα της Ιωάννας έδωσε τη λύση και ο γιατρός βρέθηκε στο νοσοκομείο για να χειρουργήσει στην ώρα του.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την ίδια και προς όλους τους εθελοντές ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος κάλεσε με την Ιωάννα και της πρόσφερε το Λεύκωμα της πόλης.

Ο κ. Κωνσταντάτος δήλωσε:

“Έχω γράψει ξανά πως αν είμαι υπερήφανος για κάτι είναι που ως διοίκηση δημιούργησαμε το Σώμα Εθελοντών του Δήμου μας που πλέον αριθμεί εκατοντάδες μέλη.

Η Ιωάννα Δουκάκη, κάτοικος Άνω Γλυφάδας και μέλος των Εθελοντών μας, την προηγούμενη εβδομάδα στα χιόνια είχε αναλάβει με το αυτοκίνητο της να μεταφέρει στο νοσοκομείο όποιον χρειαστεί βοήθεια. Γιατρός που μένει στον Βύρωνα έπρεπε επειγόντως να παει στο νοσοκομείο και να χειρουργήσει δημότη μας αλλά τόσο το ΕΚΑΒ όσο και η αστυνομία αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο αίτημα του.
Ανταποκρίθηκε η Ιωάννα που είχε δηλώσει συμμετοχή και ο άνθρωπος σώθηκε αφού μετέφερε με ασφάλεια τον γιατρό και έγινε το χειρουργείο στην ώρα του.
Την κάλεσα στο γραφείο μου να την ευχαριστήσω για την προσφορά και αυτοθυσία της χαρίζοντας της το Λεύκωμα της πόλης ενώ στην άλλη φωτογραφία την βλέπετε να κόβει πεσμένα κλαδιά μαζί με τους άλλους Εθελοντές μας.
Όσο υπάρχουν άνθρωποι με καρδιά και οι εθελοντές μας πάντα θα είμαστε δίπλα σας σε όλα.
Σας ευχαριστώ ολόψυχα όλους στο Σώμα Εθελοντών μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ