Τι άλλαξε στην Λεωφόρο Ποσειδώνος – Ξεκινάνε παρεμβάσεις και στον Κηφισσό

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σ΄ ένα νευραλγικό τμήμα της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, στη συμβολή της με την λεωφόρο Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής.

Με το πέρας των εργασιών παραδίδεται στους οδηγούς με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου μία Λεωφόρος με υψηλής ποιότητας αντιολισθηρή άσφαλτο, σύγχρονο φωτισμό LED και τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά με θερμό φως που επιτυγχάνουν εξοικονόμηση άνω του 65%, γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία για τη προστασία του  περιβάλλοντος αλλά και την εξοικονόμηση πόρων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

Παράλληλα συντηρούνται σχολαστικά οι κεντρικές νησίδες πράσινου με εργασίες που αφορούν στην κλάδευση και τον καλλωπισμό των υπαρχόντων φυτών αλλά και στην καθαριότητά τους.

Συγχρόνως εκτελείται συστηματικός καθαρισμός τουλάχιστον μία φορά το μήνα στο σύνολο των φρεατίων της παραλιακής λεωφόρου για την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των όμβριων υδάτων. Ειδικότερα γίνεται αντικατάσταση των φθαρμένων ή τρακαρισμένων στηθαίων ασφάλειας όποτε απαιτείται και διατηρείται ευδιάκριτη η οριζόντια και η κάθετη σήμανση με επαναδιαγραμμίσεις  και αντικαταστάσεις φθαρμένων πινακίδων σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η επόμενη λεωφόρος στην οποία θα γίνουν  σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια είναι η λεωφόρος Κηφισού στην οποία θα ξεκινήσουν άμεσα έργα για τη βελτίωση του ασφαλτοτάπητα στα πιο επικίνδυνα σημεία της ενώ θα ενισχυθεί σημαντικά ο φωτισμός του δρόμου με την αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών του αυτοκινητόδρομου με νέα LED φωτιστικά υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης. Έχουν ήδη προγραμματιστεί εργασίες συντήρησης  της οριζόντιας  και της κατακόρυφη σήμανση.

Η Λεωφόρος Κηφισού αποτελεί την κεντρικότερη οδική αρτηρία της χώρας μας καταγράφοντας καθημερινά τον μεγαλύτερο αριθμό διελεύσεων από οποιοδήποτε άλλο δρόμο, ως εκ τούτου οι εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας απαιτούν ειδικό σχεδιασμό πάντοτε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας της Αττικής έτσι ώστε να επιτυγχάνονται όσον το δυνατόν οι μικρότερες κυκλοφοριακές επιπτώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Ακίνητα: Πιλοτές – νάρκες στις μεταβιβάσεις

«Μπλόκο» σε χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων προκαλούν χώροι στάθμευσης...

Λιγότεροι μισθοφόροι στη Λιβύη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού,...

Πάτρα: Πειθαρχικός έλεγχος για τους ιατροδικαστές που εξέτασαν πρώτοι τη Μαλένα και την Ίριδα

Επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στον προϊστάμενο...

Θεσσαλονίκη: Γιατί βούτηξε στον Θερμαϊκό ο 22χρονος – Τι δηλώνει ο ίδιος

Δήλωσε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών -...

Ακίνητα: Πιλοτές – νάρκες στις μεταβιβάσεις

«Μπλόκο» σε χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων προκαλούν χώροι στάθμευσης στις πιλοτές πολυκατοικιών. Πρόκειται για θέσεις στάθμευσης οι οποίες είχαν συσταθεί ως ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες...

Λιγότεροι μισθοφόροι στη Λιβύη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού, η Μόσχα έχει πιθανόν αναγκαστεί να δώσει την προτεραιότητα στην Ουκρανία σε ό,τι αφορά τη...

Πάτρα: Πειθαρχικός έλεγχος για τους ιατροδικαστές που εξέτασαν πρώτοι τη Μαλένα και την Ίριδα

Επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη ...