Γιάννης Κωνσταντάτος – VIDEO “Τιμούμε τους Ήρωες του 1821, αυτούς που θυσίασαν τα πάντα ώστε να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα”

-

Με ένα όμορφο βίντεο θέλησε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος να μας “ξεναγήσει” στον “Τοίχο των Ηρώων του ’21”.

««Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την Ελευθερία της πατρίδας και ο Θεός την υπογραφή του πίσω δεν την παίρνει», είπε ο Κολοκοτρώνης απευθυνόμενος στους Έλληνες, στην έναρξη της Επανάστασης» τονίζει ο κ. Κωνσταντάτος, συμπληρώνοντας, «δεν είχαν χρήματα, δεν είχαν όπλα, δεν είχαν καν συμμάχους, είχαν όμως το πιο σημαντικό, την απόφαση να πεθάνουν για την Ελευθερία της πατρίδας.

200 χρόνια μετά όλοι εμείς που απολαμβάνουμε τα αγαθά μιας ευνομούμενης πολιτείας, μιας δημοκρατίας που γεννήθηκε από τον δικό τους αγώνα και θυσία, δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε τους ήρωες του 1821. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θα διοργανώσει μέσα από επετειακές εκδηλώσεις, για να τιμήσει τον αγώνα και τη θυσία τους, αρχή η απεικόνιση των μορφών τους σε κεντρικούς δρόμους και τοίχους της πόλης που θα θυμίζει στους παλαιότερους και θα διδάσκει τους νεότερους, την ένδοξη ιστορία μας και πάνω από όλα τη θυσία τους.

Γιατί τίποτα δεν κατακτάται χωρίς αγώνα και αίμα.

Τιμή και δόξα στους ήρωες του 1821, τιμή και δόξα στην Ελλάδα μας.»

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ