Καταδίκη του δημοσιογράφου Γ. Φρίμη, στενού συνεργάτη του Δημάρχου Αλίμου, για συκοφαντικές αναρτήσεις του, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

-

Με την Απόφαση 3346/2020 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος Γ. Φρίμης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Δημάρχου Αλίμου, σε χρηματική ποινή 10.000€ ως ηθική αποζημίωση για τις συκοφαντικές αναρτήσεις του ως ιδιοκτήτης του Notia.gr, στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών, κατά του επικεφαλής της παράταξης ¨ΑΛΙΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ¨ κ. Ευάγγελου Τσαμήτα.

Όπως ενημερωνόμαστε από το δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη ¨ΑΛΙΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ¨, μάρτυρας υπεράσπισης του notia.gr και του κ. Φρίμη ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, πράξη που μαρτυρά τις φιλικές σχέσεις που διατηρούν οι δύο άνδρες και τον λόγο που ο κ. Κονδύλης έδωσε παράνομα, αλλά αμέσως μόλις του κοινοποιήθηκαν, τα προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη του domain toaerodromio.gr στο notia.gr να τα δημοσιεύσει.

Αίσθηση προκαλεί και η καταγγελία του κ. Τσαμήτα που μιλάει για βιομηχανία εξωδίκων και μηνύσεων από τον κ. Κονδύλη, κατά των πολιτικών του αντιπάλων ή επικριτών της διοίκησης του με χρήματα των δημοτών του δήμου Αλίμου.

Σας παραθέτουμε ολόκληρη τη δημοσίευση του επικεφαλής της παράταξης ¨ΑΛΙΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ¨ κ. Ευάγγελου Τσαμήτα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Της Δημοτικής Παράταξης ¨ΑΛΙΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ¨
Με την Απόφαση 3346/2020 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καταδικάστηκε ο Δημοσιογράφος Γεώργιος ΦΡΙΜΗΣ ιδιοκτήτης του ΝΟΤΙΑ.GR το επικοινωνιακό εργαλείο του Δημάρχου Αλίμου και πρόσφατα στενός συνεργάτης του, σε χρηματική ποινή 10.000€ ως ηθική αποζημίωση στις συκοφαντικές αναρτήσεις του στο διαδίκτυο την προεκλογική περίοδο κατά του επικεφαλή της παράταξης.
Παρά την μεγάλη προσπάθεια του κυρίου Κονδύλη να τον υποστηρίξει καταθέτοντας ως βασικός μάρτυρας στην δίκη, εκστομίζοντας σωρεία ανακριβειών και ψεμάτων, δεν τα κατάφερε.
Για εμένα βέβαια είναι το πρώτο βήμα της ηθικής μου δικαίωσης των όσων προεκλογικά, αλλά και για το λίγο διάστημα ως ενεργού μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου, έχω ακούσει και υποστεί. Και ειλικρινά στα 65 χρόνια που είμαι Δημότης Αλίμου δεν έχω ζήσει τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις στην τοπική πολιτική ζωή μας.
Είναι ακόμη το πρώτο δείγμα που επιβεβαιώνει τον σκοτεινό ρόλο που προεκλογικά το επικοινωνιακό επιτελείο του κυρίου Κονδύλη έπαιξε στον Αλιμο για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του. Τα ΝΟΤΙΑ.GR αιχμή του δόρατος της μεθόδευσης αυτής, δεν δίστασε με βρώμικο πόλεμο με ψεύδη και συκοφαντίες να σπιλώσει όλους τους κύριους ανταγωνιστές του εκλεκτού του, χρησιμοποιώντας παράλληλα μία στρατιά από αμειβόμενους χειριστές του face book, πολλές φορές και πίσω από ψεύτικα προφίλ, απαξιώνοντας την πολιτική ζωή στον Άλιμο και την παραδοσιακή πολιτική αντιπαράθεση.
Ο κύριος Κονδύλης είναι ο πρώτος Δήμαρχος του Αλίμου που έχει στήσει βιομηχανία εξωδίκων και μηνύσεων (αφού δεν τις πληρώνει ο ίδιος εν αντιθέσει με τους μηνυμένους) κατά των πολιτικών του αντιπάλων ή επικριτών της διοίκησης του, με ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ τα οποία απλόχερα δίνει σε φίλους του νομικούς. Βλέπετε δεν ανέχεται την κριτική. Ήδη προεκλογικά στο πρόσωπό μου έχει καταθέσει τρεις μηνύσεις υποχρεώνοντας με να καταθέσω αντίστοιχα τρεις για ψευδή καταμήνυση, παράλληλα με την αγωγή κατά του κυρίου ΦΡΙΜΗ που εκδικάστηκε. Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα και των μηνύσεων.
Άξιος ο μισθός του κύριου ΦΡΙΜΗ ως ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου στην επικοινωνία, αφού με επιτυχία εκτέλεσε την διατεταγμένη αποστολή του, μόνο που τον παχυλό μισθό του τον πληρώνουν οι Δημότες του Αλίμου και όχι ο Δήμαρχος.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΜΗΤΑΣ
Πολιτικός Μηχανικός
Επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΙΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Δημοτικής Παράταξης ¨ΑΛΙΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ¨

Με την Απόφαση 3346/2020 του Πολυμελούς…

Δημοσιεύτηκε από Ευάγγελος Τσαμήτας στις Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ