ΕΛ.ΑΣ. – ΕΔΕ για την αντίδραση των αστυνομικών με υπέρμετρη βία

-

Τη διενέργεια άμεσα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ζήτησε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για τα όσα έγιναν σήμερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και την αντίδραση των αστυνομικών με υπέρμετρη βία απέναντι σε πολίτες.

Κι ενώ αρχικά οι αστυνομικοί περιέγραφαν επιθέσεις εναντίον τους, τα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και κατέκλυσαν το Διαδίκτυο έδωσαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο αντίδρασης εκπαιδευμένων αστυνομικών μέρα μεσημέρι σε μια πλατεία που βρίσκονταν απλοί πολίτες.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν ελέγχους στους πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για το αν είχαν τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης για τον Covid-19.

Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν στους προϊσταμένους τους ότι δέχθηκαν επίθεση και ότι μάλιστα ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Λίγο αργότερα όμως βίντεο που κατέκλυσαν το Διαδίκτυο αποτυπώνουν σκηνές όπως ενός νεαρού ο οποίος δεν αντιστέκεται αλλά παρ’ όλ’ αυτά δέχεται χτυπήματα με γκλομπ από αστυνομικό, ενώ σε άλλο βίντεο ένας άλλος νεαρός χωρίς να υβρίζει, ρωτά τον αστυνομικό για ποιο λόγο χτυπούν τους πολίτες για να δεχθεί λίγο αργότερα και αυτός χτυπήματα από γκλομπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ