Βουλιαγμένη: Επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εργαζόμενους στο παλαιό Δημαρχείο

Δυο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε εργαζόμενους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που εργάζονταν μέσα στο κτήριο του παλιού Δημαρχείου της Βουλιαγμένης, σήμαναν σήμερα κόκκινο συναγερμό.

Το ilovevouliagmeni.gr, σε επικοινωνία που είχε με εργαζόμενους, επιβεβαίωσε την ύπαρξη δύο κρουσμάτων COVID-19 στον χώρο του παλαιού Δημαρχείου της Βουλιαγμένης, ο οποίος θα απολυμανθεί άμεσα, παράλληλα με όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών σε περιπτώσεις που αφορούν δημόσιους χώρους, σύμφωνα πάντα με τον ΕΟΔΥ.

Την Τρίτη, υπήρξε επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του δήμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ:

Θετικός σε εξέταση κορωνοϊού βρέθηκε υπάλληλος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο οποίος εργάζεται στο δημοτικό κατάστημα της Βουλιαγμένης αλλά δεν είχε προσέλθει στην υπηρεσία από την περασμένη Παρασκευή. Μόλις ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή για την εξέλιξη μερίμνησε να εξεταστούν με μοριακό τεστ όσοι υπάλληλοι είχαν επαφή με τον συγκεκριμένο υπάλληλο και αργά το απόγευμα ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα τα οποία είναι στο σύνολο τους αρνητικά.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου, απολύμανση του κτιρίου όπου στεγάζονται οι δημοτικές υπηρεσίες στη Βουλιαγμένη στις 07:00 και πριν ξεκινήσει η λειτουργία των υπηρεσιών και η διεξαγωγή rapid test στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στο συγκεκριμένο κτίριο. Οι ενέργειες αυτές γίνονται υπερβαίνοντας όσα προβλέπουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ ωστόσο είναι στην κατεύθυνση της προστασίας της υγείας των εργαζομένων του Δήμου και του κοινού γενικότερα. Τέλος, σημειώνουμε πως στο δημοτικό κατάστημα Βουλιαγμένης είχε γίνει προγραμματισμένη απολύμανση την περασμένη Πέμπτη.

Ενημερώνουμε πως σε κάθε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος σε εργαζόμενο του Δήμου και σε εκπαιδευτικό ή μαθητή σε σχολείο της πόλης, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ακολουθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο ενεργειών απόλυτα σύμφωνο ή ακόμα και σε υπέρβαση με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Τηρείται απόλυτα η διαδικασία της καραντίνας, απολυμαίνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι χώροι και διενεργούνται με ευθύνη και έξοδα του Δήμου μοριακά τεστ ή τεστ ταχείας ανίχνευσης. Σε ότι αφορά την έκδοση ενημερωτικών ανακοινώσεων, η θέση του Δήμου είναι η απόλυτη ενημέρωση για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά παράλληλα με σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων όσων εμπλέκονται.

Ροή Ειδήσεων

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντηλιακού λόγω ήπιων παρενεργειών

Την ανάκληση παρτίδας αντηλιακού που μπορεί να προκαλέσει κοκκίνισμα...

Αυτά είναι τα πρώτα θύματα του που ταυτοποιήθηκαν

Τουλάχιστον τέσσερα θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του...

Ρόδος: Νεκρός σε τροχαίο 33χρονος μοτοσυκλετιστής

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο 33χρονος...

Μένουν σημαντικές ποσότητες ουκρανικών σιτηρών λόγω ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε πρωινή ενημέρωση ότι...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντηλιακού λόγω ήπιων παρενεργειών

Την ανάκληση παρτίδας αντηλιακού που μπορεί να προκαλέσει κοκκίνισμα στο δέρμα ή κάψιμο ανακοίνωσε σήμερα (25.05.2022) ο ΕΟΦ. Πρόκειται για το αντηλιακό Babe Super Fluid...

Αυτά είναι τα πρώτα θύματα του που ταυτοποιήθηκαν

Τουλάχιστον τέσσερα θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά και 2 εκπαιδευτικοί, έχουν ταυτοποιηθεί, όπως μεταδίδουν...

Ρόδος: Νεκρός σε τροχαίο 33χρονος μοτοσυκλετιστής

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο 33χρονος οδηγός του δικύκλου που λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης, το όχημά του...