Βράβευσης των Σχολείων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της Κυκλικής Οικονομίας & Διαλογής στην Πηγή «ΕΠΑΓΩΓΗ»

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», η εκδήλωση επιβράβευσης των 20 σχολείων του Δήμου Αγίου Δημητρίου (18 Δημοτικά, 1 Γυμνάσιο και 1 Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) για τη συμμετοχή τους στο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας και Διαλογής στην Πηγή με την επωνυμία «Επαγωγή».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Δήμο Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό φορέα ΝοWaste21 κατά το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022, και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2021 έως και το Μάιο του 2022 και περιλάμβανε την εκπαίδευση της σχολικής κοινότητας, την διανομή Οδηγού Κυκλικής Οικονομίας και Μηδενικών Αποβλήτων και την Διαλογή στην Πηγή 6 ρευμάτων Ανακύκλωσης.

Το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), ο οποίος έχει δώσει την αιγίδα του στα εκπαιδευτικά προγράμματα της NoWaste21, τα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ): Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), Ανακύκλωση Συσκευών, ΑΦΗΣ, COMBATT καθώς και την εταιρεία RECYCOM.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Αφροδίτη Σκανιακού και η Πρόεδρος της Nowaste21 Δρ. ‘Εφη Τριτοπούλου. Το συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο επιστημονικός συνεργάτης της NoWaste21, Μάρκος Μαλλιάρης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, η Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Δρ. Σοφία Τζαρούχη και εκπρόσωποι από τους φορείς υποστήριξης: η κ Βίκυ Μανανά ως εκπρόσωπος της ΕΕΑΑ, η κ. Χριστιάνα Μπόχαλη ως εκπρόσωπος της Ανακύκλωσης Συσκευών και η κ. Σαλώμη Διακρούση ως εκπρόσωπος της ΑΦΗΣ, οι οποίες απεύθυναν χαιρετισμό και συμμετείχαν στη διαδικασία βράβευσης.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν οι βραβεύσεις των σχολείων. Οι διακρίσεις έγιναν με βάση τις συνολικές ποσότητες, αλλά και το δείκτη ποσότητα ανά μαθητή και ανά ρεύμα υλικού.
Τα δύο πρώτα δώρα για τα σχολεία στο δείκτη ποσότητα ανά μαθητή στις συσκευασίες ήταν προσφορά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης , ενώ το 3ο δώρο ήταν
προσφορά της NoWaste21. Ξεχωριστό βραβείο δόθηκε στο σχολείο με την μεγαλύτερη συγκέντρωση επαναχρησιμοποιήσιμων οικιακών σκευών τα οποία προσφέρονται στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο κατασκευών της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης Reuz+.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα υποστηρίζουν τόσο ο Δήμος Αγίου Δημητρίου όσο και η NoWaste21 και μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε γνωστό από τον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου κ. Σωτήριο Ρημπάπη ότι η Reuz+ κέρδισε την 1η θέση στα Πανευρωπαϊκά Βραβεία του φορέα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων. 

Πιο αναλυτικά:
Α. Διάκριση για ποσότητα/μαθητή για τις συσκευασίες:
► 1o βραβείο: 17ο Δημοτικό Σχολείο με 9,87 kg / μαθητή (συνολικά) και 8,59 kg / μαθητή (συσκευασίες).
► 2ο βραβείο: 14ο Δημοτικό Σχολείο με 8,33 kg / μαθητή (συνολικά) και 6,74 kg / μαθητή (συσκευασίες).

Β. Διάκριση για τις συνολικές συλλεχθείσες ποσότητες
► Το Βραβείο πήρε το 5ο Δημοτικό Σχολείο με συνολική συλλεχθείσα ποσότητα (όλων των ρευμάτων ανακύκλωσης) 1.032 κιλά.

Γ. Διάκριση για τις συλλεχθείσες ποσότητες οικιακών σκευών
► Το Βραβείο πήρε το 11ο Δημοτικό Σχολείο.

Στα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, δόθηκαν επιστολές επιβράβευσης από τη Δήμαρχο. Η εκδήλωση έληξε με προβολή του βίντεο από τις χειροτεχνίες των σχολείων κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων.

Ροή Ειδήσεων

Ανοιχτό του Βεζένκοφ για Κινγκς – Τι δείχνουν οι κινήσεις που έκανε το Σακραμέντο

Το ΝΒΑ κινείται σε ρυθμούς μεταγραφών και ανταλλαγών...

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Από 1η Αυγούστου τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την...

Βαρβιτσιώτης: Οι Έλληνες δεν θα κάνουν το χατίρι στον Ερντογάν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά...

Καιρός τη Δευτέρα: Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Ο καιρός ανά περιοχές - Πρόγνωση και για τις επόμενες μέρες  Αίθριος προβλέπεται...

Ανοιχτό του Βεζένκοφ για Κινγκς – Τι δείχνουν οι κινήσεις που έκανε το Σακραμέντο

Το ΝΒΑ κινείται σε ρυθμούς μεταγραφών και ανταλλαγών και όλες οι ομάδες προχωρούν το σχεδιασμό τους. Μία από αυτές είναι και οι Σακραμέντο...

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Από 1η Αυγούστου τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές, τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής...