Καλλιθέα: Αναβαθμίζεται η πλατεία Δαβάκη

Εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμόν 207.2/17.3.2021 Απόφαση του Πράσινου Ταμείου που αφορά την αναβάθμιση της πλατείας Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα, το πολύ σημαντικό αυτό έργο για την πόλη της Καλλιθέας, εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» στον Άξονα για την «Αστική Αναζωογόνηση».

Το έργο είναι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ εκ των οποίων οι εξακόσιες χιλιάδες ευρώ θα προέλθουν από το Πράσινο Ταμείο και περιλαμβάνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στο πάρκο Δαβάκη και την κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Η σχετική μελέτη προβλέπει την ριζική ανάπλαση του κεντρικού πάρκου της πόλης τόσο από κηποτεχνικής – αρχιτεκτονικής τοπίου άποψης όσο και καθολικής αναμόρφωσης των όψεων των σκληρών επιφανειών με επεμβάσεις καθαρισμού τους και προστασίας αυτών με σύγχρονη τεχνολογία, ενώ ταυτόχρονα θα εγκατασταθεί αστικός εξοπλισμός με τον οποίο το πάρκο Δαβάκη θα αποτελέσει το πρώτο έξυπνο σημείο της (smart city) ενώ δίνεται μεγάλη προσοχή στην προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία.

Μερικά από τα σύγχρονα σημεία εξοπλισμού περιλαμβάνουν:

Έξυπνους καθιστικούς πάγκους και πάγκους πληροφόρησης (infokiosk) με υποστήριξη για ΑΜΕΑ, Έξυπνο σημείο πληροφόρησης, Έξυπνο ηλιακό σταθμό ποδηλάτων και διαδραστικά όργανα παιδικής χαράς.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά:

«Με το έργο αυτό η πλατεία Δαβάκη θα πάρει μια νέα όψη. Θα γίνει επίσης, πιο λειτουργική και σύγχρονη και έτσι θα γίνει το επίκεντρο για όλους τους περιοίκους αλλά και ευρύτερα όλους τους κατοίκους της πόλης . Με το νέο έργο η κεντρική μας πλατεία θα γίνει πιο ζωντανή, πιο ασφαλής και πιο φιλική προς όλους τους κατοίκους.
Τα επόμενα βήματα θα είναι η αναβάθμιση της αγοράς της πόλης με πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Γρυπάρη, διαμόρφωση προσόψεων και ανάπλαση των πεζοδρομίων από την εφαρμογή του προγράμματος «open mall» Έτσι, συνολικά το κέντρο της Καλλιθέας αναγεννιέται και μπαίνει σε μια νέα εποχή»

Ροή Ειδήσεων

Μηλιά: Σημαντική αύξηση των συλλήψεων της καρπόκαψας στις πρώιμες περιοχές

Συστάσεις από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών,...

Ο καιρός το τριήμερο: Μίνι καύσωνας έως το Σάββατο – Έως τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί...

Πρώτη σέντρα στην Superleague με «μάχη» Βόλος – Αστέρας Τρίπολης

Σήμερα, Παρασκευή (19/8), ξεκινάει το πρωτάθλημα της Superleague,...

Σλοβενία: Δέος από τη δύναμη της Φύσης: Ο άνεμος ξηλώνει οροφή σε δευτερόλεπτα – Βίντεο

Στα πλάνα του βίντεο το μεγάλο κτήριο μοιάζει...

Μηλιά: Σημαντική αύξηση των συλλήψεων της καρπόκαψας στις πρώιμες περιοχές

Συστάσεις από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ΘεσσαλονίκηςΑπό τα δεδομένα των παγίδων στις μηλιές στις περιοχές της Ημαθίας...

Ο καιρός το τριήμερο: Μίνι καύσωνας έως το Σάββατο – Έως τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ - Αναλυτικά η...

Πρώτη σέντρα στην Superleague με «μάχη» Βόλος – Αστέρας Τρίπολης

Σήμερα, Παρασκευή (19/8), ξεκινάει το πρωτάθλημα της Superleague, με τον Βόλο να υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό στις 21:30.Η ομάδα της Θεσσαλίας...