Παλαιό Φάληρο: Δωρεάν μαθήματα διαδικτυακών & ψηφιακών ικανοτήτων με πιστοποίηση

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με  το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης, διοργανώνει  δωρεάν μαθήματα ψηφιακών και διαδικτυακών δεξιοτήτων με πιστοποίηση, τόσο για επαγγελματική όσο και για προσωπική ανάπτυξη, για δημότες μεταξύ 15 και 30 ετών, που πληρούν τουλάχιστον μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Είναι άνεργοι ή μερικώς απασχολούμενοι
  • Ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
  • Ανήκουν σε οικογένεια με μέλη που είναι άνεργα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
  • Δικαιούνται οι ίδιοι ή η οικογένειά τους επίδομα πρόνοιας

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (έργο EDESIGN), κάθε κύκλος μαθημάτων θα έχει συνολικό χρόνο διδασκαλίας 30 ωρών και θα ολοκληρώνεται με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μίας ψηφιακής ιδέας των συμμετεχόντων (π.χ. πιλοτικό e-shop, ιστοσελίδα, κ.α.).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται online ή δια ζώσης (εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες), σε μικρές ομάδες, που θα συσταθούν με το κλείσιμο των δηλώσεων ενδιαφέροντος.

Τα δια ζώσης μαθήματα (όταν θα επιτραπούν), εφόσον συμπληρωθούν οι απαραίτητοι συμμετέχοντες, θα πραγματοποιηθούν σε υποδομές του Δήμου, σε ώρες και μέρες που θα ορισθούν σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος όρισε υπεύθυνο για την δράση τον Αντιδήμαρχο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ΚΕΠ & Ανάπτυξης Ψηφιακής Πολιτικής,  Κωνσταντίνο Χαρδαβέλλα,  ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (213 2020333 & europe@palaiofaliro.gr)  έως τις 22/04/2021. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Νίκολα Γιόκιτς: Υπογράφει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ με τους Νάγκετς

Ο Νίκολα Γιόκιτς όχι μόνο θα επεκτείνει τη συνεργασία...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του 27ου Ποδηλατικού Γύρου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ την Κυριακή...

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στον ποταμό Έβρο για τον εντοπισμό ατόμων

Βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της...

Πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ σε πέντε βενζινάδικα για αισχροκέρδεια

Πρόστιμα, συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, επιβάλλονται, με απόφαση του...

Νίκολα Γιόκιτς: Υπογράφει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ με τους Νάγκετς

Ο Νίκολα Γιόκιτς όχι μόνο θα επεκτείνει τη συνεργασία του με τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά θα βάλει την υπογραφή του σε super-max συμβόλαιο… το...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του 27ου Ποδηλατικού Γύρου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ την Κυριακή (29/5) στην Αθήνα λόγω της διεξαγωγής του αγώνα «27ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας». Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή...

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στον ποταμό Έβρο για τον εντοπισμό ατόμων

Βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του χωριού Πύθιο, για τον εντοπισμό ατόμων. Μέχρι στιγμής οι...