Το πρώτο κτίριο της επένδυσης έλαβε έγκριση και θα βρίσκεται στην Μαρίνα του Ελληνικού

Το πρώτο κτίριο που λαμβάνει έγκριση εντός της Επένδυσης του Ελληνικού είναι πλέον πραγματικότητα και θα βρίσκεται στην Μαρίνα του Ελληνικού

Πρόκειται για ένα «Κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων με Εμπορικό Κατάστημα» / Hellinikon Sales Center που υλοποιείται στο πλαίσιο της «Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά».

Πρώτο κτίριο Επένδυσης Μαρίνα Ελληνικού

Η ανέγερσή του θα πραγματοποιηθεί εντός της Ζώνης Ανάπτυξης «Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά» συνολικού εμβαδού 334.854,75 τ.μ. του Μητροπολιτικού Πάρκου, η οποία αποτελεί τμήμα του παραλιακού του μετώπου στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Πρώτο κτίριο επένδυσης Μαρίνα Ελληνικού

Η χρήση του νέου κτιρίου προορίζεται για την πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού μέσω διαδραστικών μέσων (virtual reality room), ειδικά διαμορφωμένων χώρων διαλέξεων και παρουσιάσεων, δημόσιων χώρων συνάθροισης κοινού, ενώ περιλαμβάνεται και ένα σημείο πώλησης.

Η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ενός «διάφανου στεγάστρου» σε ένα σύγχρονο και καινοτόμο κτίριο που τοποθετεί τις βασικές του λειτουργίες σε ένα επίπεδο το οποίο αιωρείται κάτω από τη σκιά του μεταλλικού στεγάστρου.

Πρώτο κτίριο επένδυσης Μαρίνα Ελληνικού

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αρχιτεκτονικής μελέτης, όπως κάποτε ο Ανατολικός Αερολιμένας αποτελούσε την «Πύλη Εισόδου» στην Ελλάδα για τον επισκέπτη, έτσι και τώρα το Sales Center φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μία νέα σύγχρονη «Πύλη Εισόδου» εισάγοντας τον επισκέπτη, μέσω της οπτικής επαφής, στο Project της Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πάρκου. Για τον λόγο αυτό, καθώς και για την επίτευξη απρόσκοπτης θέας όλου του παραλιακού μετώπου έως τον Πειραιά, δημιουργείται ένα διώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 840 τ.μ., το οποίο με τη σειρά του εδράζεται σε ένα υπερυψωμένο κρηπίδωμα περίπου 1.5 μέτρου πάνω από το επίπεδο της υφιστάμενης στάθμης.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:

“Tο πρώτο κτίριο της επένδυσης που εγκρίθηκε στην Μαρίνα του Ελληνικού.
Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής το πρώτο κτίριο το οποίο θα κατασκευαστεί στα πλαίσια της Επένδυσης του Ελληνικού, στην Μαρίνα Ελληνικού στον Δήμο μας.
Πρόκειται για έναν πολυχώρο που προορίζεται για την πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού μέσω διαδραστικών μέσων (virtual reality room), ειδικά διαμορφωμένων χώρων διαλέξεων και παρουσιάσεων, και δημόσιων χώρων συνάθροισης κοινού.
Παράλληλα, στην Μαρίνα Ελληνικού θα πραγματοποιηθούν διαμορφώσεις, ώστε να καταστεί εφάμιλλη της Μαρίνας του Φλοίσβου και επισκέψιμη σε όλους τους δημότες για αναψυχή και διασκέδαση, την οποία μέχρι σήμερα στερούνταν.
Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την ανακατασκευή του Μαρίνειου δημοτικού αναψυκτήριου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Μαρίνα Ελληνικού και το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα.
Το κάτω Ελληνικό αλλάζει και μπαίνει στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Ξενοδοχεία, ενυδρείο, σύγχρονα κέντρα αναψυχής και ένα ανοιχτό πανέμορφο παραλιακό μέτωπο αλλάζουν την πόλης μας προς το καλύτερο και την καθιστούν σημείο αναφοράς σε ολόκληρη της Ελλάδα”.

▶️ Tο πρώτο κτίριο της επένδυσης που εγκρίθηκε στην Μαρίνα του Ελληνικού

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Κωνσταντάτος στις Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα

Η ενημέρωση θα γίνει από τον Θεοκλή Ζαούτη...

Δένδιας: Ενημερώνει τα κόμματα για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

Ο κύκλος των ενημερώσεων ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο...

Γεωργιάδης: Πρόστιμα 40.000 ευρώ σε βενζινάδικα για αθέμιτη κερδοφορία

Συστάσεις για να σταματήσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης...

ΕΛΓΑ: Προσλήψεις 120 γεωπόνων – εκτιμητών

Οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠΣτην...

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα

Η ενημέρωση θα γίνει από τον Θεοκλή Ζαούτη και τον Δημήτρη Παρασκευή ...

Δένδιας: Ενημερώνει τα κόμματα για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

Ο κύκλος των ενημερώσεων ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο ...

Γεωργιάδης: Πρόστιμα 40.000 ευρώ σε βενζινάδικα για αθέμιτη κερδοφορία

Συστάσεις για να σταματήσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού έγιναν σε άλλα τρία πρατήρια υγρών καυσίμων. ...