Συνέδριο Economist – Λαζαρίδου (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Το ESG προϋπόθεση για τη μεγιστοποίηση αξίας


Ενέργεια, Παραχωρήσεις και Υποδομές αποτελούν το τρίπτυχο των πλέον υποσχόμενων τομέων της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο πρόσφατο συνέδριο του Economist η Πηνελόπη Λαζαρίδου, εκτελεστικό μέλος ΔΣ και Γενική Διευθύντρια χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κα Λαζαρίδου, ειδικά για την ενέργεια, οι πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν αυτό που έπρεπε να αποτελεί κοινό τόπο στη χώρα μας εδώ και χρόνια: ότι δηλαδή είναι απαραίτητη η απεξάρτηση από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και η εστίαση στις εγχώριες πηγές καθαρής ενέργειας, στην αποθήκευση και στις διασυνδέσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ενεργειακή ασφάλεια, αλλά και ανταγωνιστικό ενεργειακό κόστος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Καθαρή ενέργεια

Η κα Πηνελόπη Λαζαρίδου σημείωσε πως η χώρα μας έχει την ικανότητα να επιταχύνει έργα που συμβάλλουν στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας και διασφαλίζουν ενεργειακή αυτονομία για την Ελλάδα, στρατηγική με την οποία ήδη ευθυγραμμίζεται σταδιακά η ελληνική κυβέρνηση, αξιοποιώντας προς αυτή την κατεύθυνση και την επόμενη γενιά ευρωπαϊκών κονδυλίων (Next Generation EU Funds).

Το Ελληνικό

Ειδική μνεία έγινε και σε διαφοροποιημένες επενδύσεις που συνδυάζουν μία σειρά από τομείς και χαρακτηριστικά όπως το ολοκληρωμένο τουριστικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα με Καζίνο στο Ελληνικό (Athens IRC) στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, καθώς και σε έργα υποδομών που επιταχύνουν τη ψηφιακή μετάβαση όπως το έργο της επέκτασης του Ultra Fast Broadband σε όλη τη χώρα.

Αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής λειτουργίας το ESG

Επιπρόσθετα, σχολιάζοντας την όλο και εντονότερη συζήτηση γύρω από το ESG, υπογράμμισε πως η επιχειρηματική δραστηριοποίηση κατά βιώσιμο τρόπο, με σεβασμό στο περιβάλλον, με ουσιαστική κοινωνική συνεισφορά και με χρηστή εταιρική διακυβέρνηση, δεν είναι απλά κάποια πρόσφατη τάση, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία και μεγιστοποίηση αξίας.

Για αυτό και σύμφωνα με την κα. Λαζαρίδου απαιτείται το ESG να είναι αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής λειτουργίας και όχι μία παράλληλη αποκομμένη οντότητα, να ενταχθούν οι αρχές του ESG στην καθημερινή διαδικασία λήψης αποφάσεων, αλλά και να επικοινωνείται επαρκώς η ευθυγράμμιση της επιχειρηματικής λειτουργίας με τις αρχές του ESG προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Πήγη: ot.grΡοή Ειδήσεων

Φωτιά τώρα στη Σπιάντζα Πύργου Ηλείας

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες...

Πανικός στην υποδοχή του Αλέξις Σάντσες από οπαδούς της Μαρσέιγ

Οι λεπτομέρειες απομένουν μόνο για να ανακοινωθεί και...

Ανδρουλάκης-Παρακολούθηση: Παρακρατικές μέθοδοι – Όχι ενημέρωση στο αυτί

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει πως η παράταξή...

G7: Η Μόσχα θέτει σε κίνδυνο τη Ζαπορίζια με την κατάληψη του σταθμού

Η Ομάδα των Επτά εκφράζει, επίσης, τη βαθιά...

Φωτιά τώρα στη Σπιάντζα Πύργου Ηλείας

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Φωτιά εκδηλώθηκε σε...

Πανικός στην υποδοχή του Αλέξις Σάντσες από οπαδούς της Μαρσέιγ

Οι λεπτομέρειες απομένουν μόνο για να ανακοινωθεί και επίσημα από την Μαρσέιγ ο Αλέξις Σάντσες ο οποίος άφησε την Ιταλία και την Ίντερ...

Ανδρουλάκης-Παρακολούθηση: Παρακρατικές μέθοδοι – Όχι ενημέρωση στο αυτί

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει πως η παράταξή του και η πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, «σας δείχνει την πόρτα της εξόδου...