Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Μικρή μείωση του αριθμού των ανέργων μεταξύ των νέων


Ο αριθμός των νέων σε ηλικία ανέργων αναμένεται να μειωθεί το 2022 σε όλο τον κόσμο, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το προ της πανδημίας επίπεδό του, με μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ χωρών αλλά επίσης και μεταξύ ανδρών και γυναικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).

Ο αριθμός τους αναμένεται να μειωθεί κατά 2 εκατ. σε σχέση με το 2021 για να φθάσει τα 73 εκατ. φέτος, όπως ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός σε έκθεση που δημοσιεύθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας.

Διαβάστε επίσης: Είναι η ύφεση το μόνο «φάρμακο» για τον πληθωρισμό;

Ο αριθμός αυτός παραμένει κατά 6 εκατ. πάνω από το επίπεδο του 2019, πριν από την πανδημία.

«Η ανάκαμψη της απασχόλησης των νέων καθυστερεί σε σχέση με αυτή των ενηλίκων» σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την ILO, που σημειώνει ότι ήδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι πολίτες ηλικίας 15-24 ετών γνώρισαν απώλεια θέσεων εργασίας σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό των ενηλίκων.

crossorigin="anonymous">

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι νέες γυναίκες είναι λιγότερο ευνοημένες σε σχέση με τους νεαρούς άνδρες: το 2022, η ILO προβλέπει ότι το 27,4% εξ αυτών θα έχει απασχόληση, συγκριτικά με το 40,3% των νεαρών ανδρών.

Αυτή η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών εμφανίζει λίγες ενδείξεις μείωσης κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών και είναι πιο σημαντική στις χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος.

Αποκλίσεις

Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας των νέων αναμένεται επίσης να έχει αποκλίσεις μεταξύ των χωρών με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα και των χωρών με υψηλό εισόδημα.Ροή Ειδήσεων

Kαλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος για τη δολοφονία του «Αμερικάνου»

«Μου πουλούσε χαλασμένη κοκαΐνη» ισχυρίστηκε  ...

Ο Κασεμίρο έστειλε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 16 του Κυπέλλου Αγγλίας (3-1)

Θέση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας έκλεισε η...

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στην πόλη Ισφαχάν

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση,...

Kαλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος για τη δολοφονία του «Αμερικάνου»

«Μου πουλούσε χαλασμένη κοκαΐνη» ισχυρίστηκε  Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του,...

Ο Κασεμίρο έστειλε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 16 του Κυπέλλου Αγγλίας (3-1)

Θέση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας έκλεισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χάαγκ τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο κόντρα...

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Οι λόγοι της απογείωσής του στην Ελλάδα – Οκτώ στους 10 Έλληνες στο διαδίκτυο

Το περασμένο έτος αποτέλεσε μία χρονιά σταθμό για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η τριετής πίεση για...