Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Βούτσης: Ούτε βίδα από τους εξοπλισμούς δεν κατασκευάζεται στην Ελλάδα


Το πακέτο εξοπλισμών της κυβέρνησης ΝΔ υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες της χώρας, ενώ ούτε βίδα από τα οπλικά συστήματα δεν έχει προβλεφθεί να κατασκευαστεί στην Ελλάδα.

Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου από τη ΔΕΘ. «Τόσο τα Rafale όσο και οι Belharra κατασκευάζονται εξολοκλήρου στη Γαλλία» σημείωσε ο κ Βούτσης, σημειώνοντας ότι στον αντίποδα η Άγκυρα κατασκευάζει το 62% των οπλικών της συστημάτων στο εσωτερικό, ενώ κάνει και σημαντικές εξαγωγές.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε εξάρτηση, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι μετά από 3-5 χρόνια διπλασιάζεται το ποσό απόκτησης των οπλικών συστημάτων λόγω των προγραμμάτων συντήρησης.

Αυταπάτη το ότι «αγοράζονται» συμμαχίες

«Έχουμε δώσει παραγγελίες σε όποιον πέρναγε από μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, χαρακτηρίζοντας «αυταπάτη» την αίσθηση ότι τα αμυντικά συμβόλαια «αγοράζουν» συμμαχίες.

«Ήμασταν έτοιμοι να στείλουμε κόσμο στο Σαχέλ και το γλιτώσαμε επειδή αποχωρήσανε οι Γάλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι, αναφορικά με την ρήτρα αμυντικής συνδρομής, το να περάσει το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ από το Αιγαίο έχει τη σημασία του, αλλά ως εκεί.

Για τις ΗΠΑ, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι «έχουν πάρει πολλά» στην Ελλάδα, ακόμα και επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Προσπαθούσαμε να εξασφαλίζουμε ανταλλάγματα, να έχουμε μεγαλύτερες άμυνες, δίναμε προσοχή στην προστιθέμενη αξία», είπε.

Τόνισε μια από τις παραμέτρους της παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι η αμυντική βιομηχανία, η οποία πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο μεταξύ άλλων και επειδή οι νέες τεχνολογίες περνάνε κατεξοχήν μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις.Ροή Ειδήσεων

Δημογραφικό: Σε αδιέξοδο η Ελλάδα – Οι μεγάλοι κίνδυνοι

Με τους θανάτους να ξεπερνούν τις γεννήσεις και...

«Πάρτι» της Δανίας κόντρα στην Γαλλία – Πρώτη θέση με Λιβάγια για την Κροατία

Η Γαλλία γλίτωσε τον υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία...

Ηράκλειο: Νεκρός 27χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

Πρόκειται για το 43ο θύμα της ασφάλτου στην...

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια

Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ενώ ένας 17 συνελήφθη σύμφωνα...

Δημογραφικό: Σε αδιέξοδο η Ελλάδα – Οι μεγάλοι κίνδυνοι

Με τους θανάτους να ξεπερνούν τις γεννήσεις και την Ελλάδα να έχει έναν από τους πιο γερασμένους πληθυσμούς στην Ευρώπη, κοινός τόπος είναι πως...

«Πάρτι» της Δανίας κόντρα στην Γαλλία – Πρώτη θέση με Λιβάγια για την Κροατία

Η Γαλλία γλίτωσε τον υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία παρά την ήττα με 2-0 στην έδρα της Δανίας. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ παρέταξε μία ομάδα...

Ηράκλειο: Νεκρός 27χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

Πρόκειται για το 43ο θύμα της ασφάλτου στην Κρήτη από την αρχή του έτους ...