Πετρέλαιο: Πτώση που ξεπερνά το 4% εν μέσω ανησυχιών για ύφεση


Πτώση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου αγγίζοντας τα επίπεδα του Ιανουαρίου, καθώς το δολάριο έχει εκτοξευτεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ η σκιά της ύφεσης πέφτει στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη δημιουργώντας ανησυχία για τη ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν κατά  4,41% στα 86,47 δολάρια το βαρέλι. Τα futures του αργού West Texas Intermediate σημείωσαν επίσης πτώση, υποχωρώντας κατά 5,147 % στα 79,20 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Πόσο θα επιβαρυνόταν ο πλανήτης αν καίγαμε όλα τα αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα;

Οι χρηματιστηριακές αγορές έκλεισαν σε χαμηλά επίπεδα διετίας, ο δείκτης δολαρίου βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 χρονών ασκώντας πίεση στις τιμές του πετρελαίου.

Η ύφεση προ το πυλών

«Οι αδύναμοι ευρωπαϊκοί δείκτες PMI, οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στη ανάπτυξη η επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη επιβαρύνουν τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κίνδυνο. Οι τιμές του πετρελαίου επηρεάζονται από τις ανησυχίες για την ανάπτυξη”, σημειώνει ο αναλυτής της UBS, Τζιοβάνι Σταουνόβο.

Στη Βρετανία, εν τω μεταξύ, η στερλίνα υποχώρησε σε χαμηλό 37 ετών και τα κρατικά ομόλογα κατέρρευσαν όταν ο νέος υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε σημαντική μείωση φορολογικών συντελεστών και αύξηση του δανεισμού της χώρας.

Μαύρα σύννεφα και στην προσφορά

Από την πλευρά της προσφοράς πετρελαίου, οι προσπάθειες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν έχουν σταματήσει, καθώς η Τεχεράνη επιμένει στο κλείσιμο των ερευνών του πυρηνικού παρατηρητηρίου του ΟΗΕ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, μειώνοντας τις προσδοκίες για αναζωπύρωση των ιρανικών εξαγωγών αργού πετρελαίου.

Πηγή: ΟΤΡοή Ειδήσεων

Ο Βεϊνμπέργκερ από την Αυστρία στη μεγάλη αναμέτρηση της Τούμπας

Τους διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της...

Βουλή: Τροπολογία στο περιθώριο μικτού κέρδους σε καυσόξυλα, πέλετ και άλλα στέρεα καύσιμα

Για τους παραβάτες θα ισχύσουν δρακόντειες κυρώσεις και...

Politico: «Όχι» Κομισιόν στην πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αψηφώντας τις εκκλήσεις των 15 χωρών της ΕΕ,...

Μητσοτάκης: Δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα

Σημειώσε ότι είναι λάθος κάποιοι να δηλητηριάζουν την...

Ο Βεϊνμπέργκερ από την Αυστρία στη μεγάλη αναμέτρηση της Τούμπας

Τους διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Super League ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η ΚΕΔ, με τα «φώτα»...

Βουλή: Τροπολογία στο περιθώριο μικτού κέρδους σε καυσόξυλα, πέλετ και άλλα στέρεα καύσιμα

Για τους παραβάτες θα ισχύσουν δρακόντειες κυρώσεις και πρόστιμα τα οποία θα κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως και 1 εκατομμύριο ευρώ. ...

Politico: «Όχι» Κομισιόν στην πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αψηφώντας τις εκκλήσεις των 15 χωρών της ΕΕ, ακόμα και φωνές μεταξύ των Ευρωπαίων Επιτρόπων, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν...