ΗΠΑ: Προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής η λίστα γάμου των νέων ζευγαριών – Μετρητά για αγορά ή ανακαίνιση σπιτιού


Ξεχάστε τα ασημικά και τα σερβίτσια. Οι μελλόνυμφοι στις ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν πιο πρακτικά πράγματα στο μυαλό τους, με δημοσίευμα των «Financial Times» να αναφέρεται στην νέα τάση της αμερικανικής αγοράς που θέλει τα μελλοντικά ζευγάρια να ζητούν στις λίστες γάμου τους μετρητά, για την αγορά ή ανακαίνιση ενός σπιτιού.

Σύμφωνα με τα μεγάλα sites σχεδιασμού γάμων, όπως το Zola και το The Knot, όλο και περισσότερα ζευγάρια ζητούν από φίλους και συγγενείς να προσφέρουν όσα μπορούν για να καλυφθεί η προκαταβολή ενός σπιτιού ή μέρος της εγγύησης ενός στεγαστικού δανείου, αντί για αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στο μελλοντικό τους σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Ανέστια κινδυνεύει να μείνει μια ολόκληρη γενιά – Εκρηκτική κατάσταση στην παγκόσμια αγορά στέγης

Κυριαρχούν τα δώρα-μετρητά 

Στην πλατφόρμα της Zola, που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα από πάνω από δύο εκατ. ζευγάρια από την δημιουργία της το 2013, πλέον το 75% των χρηστών ζητούν μετρητά. Τα δε, αιτήματα για δώρα μετρητά για την αγορά ενός σπιτιού έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2019.

Αντίστοιχη αύξηση κατά 10% μέσα σε ένα χρόνο έχει διαπιστώσει και η The Knot σε αιτήματα μελλόνυμφων για δώρα-μετρητά για αγορά σπιτιού ή ανακαινίσεις. Η δε, αξία των εισφορών για κονδύλια αγοράς σπιτιού έχουν αυξηθεί κατά 79% από της αρχές της χρονιάς.

Έκρηξη γάμων μετά την πανδημία

crossorigin="anonymous">

Στα στοιχεία αυτά να προσθέσουμε και το γεγονός πως μετά από σχεδόν μια διετία πανδημίας, οι γάμοι έχουν παρουσιάσει μια πραγματική έκρηξη. Οι ειδικοί του κλάδου κάνουν λόγο για την πιο δραστήρια σεζόν γάμων εδώ και σαράντα χρόνια!

Με τις τιμές των σπιτιών να παραμένουν ψηλά και τα επιτόκια για τα στεγαστικά δάνεια και τις υποθήκες να έχουν πάρει την ανιούσα μετά την αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και την αύξηση των επιτοκίων, τα νέα ζευγάρια έχουν τροποποιήσει το τι ζητούν και χρειάζονται.

Σύμφωνα με την Mortgage Bankers Association, ο μέσος όρος μηνιαίας δόσης για τα στεγαστικά δάνεια φτάνει τα 1.839 δολάρια, καταγράφοντας μια σημαντική αύξηση κατά 43% σε σχέση με πέρυσι.Ροή Ειδήσεων

Αργυρούπολη: Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο επί της Βουλιαγμένης

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο εμπορικό κέντρο που...

Τσαπανίδου: «Χάθηκε η ευκαιρία για ευρύτατη πλειοψηφία σε ένα θέμα που μας ενώνει όλους»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε σήμερα ότι κάθε άλλο...

Τι ώρα ξεκινούν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες

Από τις 09:00 το πρωί θα λειτουργήσουν αύριο...

Δίκη Φιλιππίδη: Έξι χρόνια κάθειρξη για κάθε πράξη η πρόταση της εισαγγελέα

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα δυο ελαφρυντικά.  ...

Αργυρούπολη: Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο επί της Βουλιαγμένης

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιγμένης & Ιμέρας όπου στεγάζεται και το ΚΑΠΗ του Δήμου Ελληνικού...

Τσαπανίδου: «Χάθηκε η ευκαιρία για ευρύτατη πλειοψηφία σε ένα θέμα που μας ενώνει όλους»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε σήμερα ότι κάθε άλλο παρά τη συναίνεση επιδίωκε» αναφέρει η κ. Τσαπανίδου ...

Τι ώρα ξεκινούν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες

Από τις 09:00 το πρωί θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες, λόγω του καιρικού φαινομένου «Μπάρμπαρα».BARBAΗ απόφαση αφορά ειδικά την Περιφέρεια Αττικής και...