Γερμανία: Η Ρωσία μπορεί να παραδώσει αέριο μέσω του Nord Stream 1, αλλά όχι μέσω του Nord Stream 2


Τι ζητάει η κυβέρνηση της Γερμανίας από τη Ρωσία.

Η Γερμανία δεν θα πάρει ρωσικό αέριο μέσω του αγωγού Nord Stream 2, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσφέρθηκε να επαναλάβει τις παραδόσεις.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε, ωστόσο, πως αν η Ρωσία θέλει να επαναλάβει τις παραδόσεις αερίου, μπορεί να το κάνει μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

«Η μπάλα στο γήπεδο της ΕΕ»

Ο Πούτιν δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως ρωσικό αέριο μπορεί ακόμα να διοχετεύεται στην Ευρώπη μέσω του εναπομείναντος άθικτου τμήματος του αγωγού Nord Stream 2, όμως η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν θέλει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Γερμανία απορρίπτει το ενδεχόμενο να λάβει αέριο μέσω του Nord Stream 2, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Ναι».

«Δεν έχει έρθει αέριο μέσω του αγωγού Nord Stream 1 επειδή η Ρωσία δεν παρέδωσε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Αν η Ρωσία παραδώσει [αέριο] μέσω του Nord Stream 1, δεν υπάρχει εμπάργκο αυτή τη στιγμή, είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΡοή Ειδήσεων

Μητσοτάκης: Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στους δρόμους της...

Καραγιάννης: Έρχεται μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό

Όπως επισήμανε ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Καραγιάννης, το...

Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές...

Ιταλία: Αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην Ίσκια εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκφράζονται φόβοι ότι ο...

Μητσοτάκης: Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στους δρόμους της Καλλιθέας και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες  ...

Καραγιάννης: Έρχεται μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό

Όπως επισήμανε ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Καραγιάννης, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το σχέδιο για αναλογική χρέωση στους αυτοκινητοδρόμους της...

Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023, που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη», τόνισε ο...