Ρωσία: «Λαίμαργος» για πετρέλαιο ο Ερντογάν – Τι συμβαίνει με τα τάνκερ που δεν δηλώνουν τελικό προορισμό


Οι τρεις χώρες που βοήθησαν τη Μόσχα να διατηρήσει τις εξαγωγές αργού στον απόηχο της εισβολής της στην Ουκρανία φαίνεται να επανέρχονται στην αγορά ρωσικού αργού, με την Τουρκία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, μεταδίδει το Bloomberg.

Μια αξιοσημείωτη αύξηση του όγκου του αργού σε δεξαμενόπλοια που δεν έχουν ακόμη δηλώσει τελικό προορισμό καθιστά πιο περίπλοκο το έργο της παρακολούθησης των εξαγωγών της Ρωσίας, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα πλοία καταλήγουν στην Ινδία, με μικρότερο αριθμό να κινείται ανατολικότερα προς την Κίνα.

Διαβάστε επίσης: Συμφωνία με Πούτιν για κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία, λέει ότι έκλεισε ο Ερντογάν

Η προσθήκη αυτών των πλοίων στον υπολογισμό δείχνει μια σταθερή αύξηση της συνδυασμένης ροής ρωσικού αργού στην Τουρκία, την Κίνα και την Ινδία τις τελευταίες εβδομάδες.

Σχεδόν όλα τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό αργό και δηλώνουν προορισμούς όπως το Πορτ Σάιντ, το Γιβραλτάρ ή «για παραγγελίες» καταλήγουν τελικά σε μία από αυτές τις τρεις χώρες.

Τελειώνει ο χρόνος

crossorigin="anonymous">

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο χρόνος τελειώνει για να παραδοθεί αργό από τα λιμάνια της Βαλτικής της Ρωσίας στην Κίνα και την Ινδία, πριν τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα στερήσουν τα πλοία από τη δυνατότητα ασφάλισης και άλλες υπηρεσίες στις 5 Δεκεμβρίου.

Τα δεξαμενόπλοια έχουν προθεσμία έως τις 21 Οκτωβρίου περίπου για να αναχωρήσουν από το Primorsk ή το Ust-Luga, εάν πρόκειται να φτάσουν σε τερματικούς σταθμούς εκφόρτωσης στην ανατολική Κίνα πριν από αυτή την προθεσμία.

Οι ροές προς την Κίνα, την Ινδία και την Τουρκία κορυφώθηκαν τον Ιούνιο στα 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 14 Οκτωβρίου, ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά περίπου 350.000 βαρέλια την ημέρα.Ροή Ειδήσεων

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ελπίδα δίνουν οι στοχεύουσες θεραπείες και η ανοσοθεραπεία

Ο καρκίνος αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες...

Δημόσια στήριξη Βενιζέλου στον Ράμμο της ΑΔΑΕ για τη διερεύνηση των υποκλοπών

Τους χειρισμούς του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου,...

Νότια Κορέα: Εννέα αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού

Το πλοίο των 24 τόνων ανατράπηκε στα ύδατα...

Βόλος: Άνδρας 85 ετών βρέθηκε απανθρακωμένος στις Πινακάτες

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 85χρονος σε καλύβι έξω από τις Πινακάτες. Σύμφωνα...

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ελπίδα δίνουν οι στοχεύουσες θεραπείες και η ανοσοθεραπεία

Ο καρκίνος αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου μεταξύ των ενηλίκων και εξ αυτού συνιστά μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Τα τελευταία χρόνια...

Δημόσια στήριξη Βενιζέλου στον Ράμμο της ΑΔΑΕ για τη διερεύνηση των υποκλοπών

Τους χειρισμούς του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, ο οποίος βάλλεται από την κυβέρνηση για τα στοιχεία που παρέσχε σχετικά με την κρατική...