Φυσικό αέριο: Οι τιμές χονδρικής συνεχίζουν την πτώση τους στην Ιβηρική Χερσόνησο


Οι τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου στην Ιβηρική Χερσόνησο συνέχισαν την πτώση τους σήμερα, με το συμβόλαιο επόμενης ημέρας να πέφτει για πρώτη φορά κάτω από τα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh), πλαφόν που καθορίσθηκε τον Μάιο για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δύο ημέρες αφού η διαχειρίστρια του δικτύου προειδοποίησε ότι είναι πιθανόν να απορρίψει αποστολές LNG λόγω υπερπληρότητας.

Πλήρεις οι δεξαμενές αποθήκευσης

Η πλατφόρμα Mibgas της Ιβηρικής Χερσονήσου ανακοίνωσε ότι η τιμή του φυσικού αερίου για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας της Τετάρτης διαμορφώθηκε στα 31,77 ευρώ/MWh για το συμβόλαιο της επόμενης ημέρας, έναντι 41,49 ευρώ χθες.

Η πτώση της τιμής έρχεται δύο ημέρες μετά την προειδοποίηση της ισπανικής εθνικής εταιρείας φυσικού αερίου Enagas ότι ενδέχεται να χρειαστεί να απορρίψει αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) λόγω των συνθηκών υπερπλήρωσης που έχουν διαμορφωθεί στους έξι τερματικούς της σταθμούς.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Πορτογαλίας έχει ανακοινώσει εδώ και εβδομάδες ότι οι δεξαμενές αποθήκευσης στον τερματικό σταθμό του στο Σίνες είναι πλήρεις.

Δεκάδες πλοία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν κενά για εκφόρτωση LNG

Δεκάδες πλοία που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) κάνουν κύκλους ανοιχτά των ακτών της Ισπανίας και άλλων χωρών της Ευρώπης, καθώς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν κενά για εκφόρτωση λόγω έλλειψης ικανότητας επαναεριοποίησης, αφού οι μονάδες επαναεριοποίησης λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα .

crossorigin="anonymous">

Αυτοί οι τερματικοί σταθμοί δεν συνδέονται με δίκτυο αγωγών ικανό να μεταφέρει το αποθηκευμένο αέριο σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

«Η απότομη πτώση της τιμής οφείλεται στο γεγονός ότι η Ιβηρική είναι γεμάτη φυσικό αέριο και δεν υπάρχει πλέον χωρητικότητα αποθήκευσης στους τερματικούς της σταθμούς. Επίσης, δεν υπάρχει κατανάλωση φυσικού αερίου για τη θέρμανση των σπιτιών,  καθώς οι θερμοκρασίες βρίσκονται επάνω από τις κανονικές», δήλωσε ο Ρικάρντο Μάρκες της Informacao de Mercados Financeiros.

Βραχύβια η πτώση εάν…

«Αυτές οι χαμηλότερες τιμές μπορούν να διατηρηθούν εάν οι άνθρωποι αρχίσουν να διαπιστώνουν ότι τα αποθέματα θα αρκέσουν άνετα μέχρι το τέλος του  χειμώνα, αλλά η εξέλιξη των τιμών μεσοπρόθεσμα θα εξαρτηθεί πολύ από τις βροχοπτώσεις, την αιολική ενέργεια στην Ιβηρική Χερσόνησο και την κανονικότητα στην παροχή φυσικού αερίου».Ροή Ειδήσεων

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

Επιμένει η Άγκυρα στα περί τουρκικής μειονότητας στη...

Επεισόδιο με αστυνομικό και θαμώνα μπαρ στην Κρήτη

Αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε νεαρό, ο οποίος χρησιμοποίησε...

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

Επιμένει η Άγκυρα στα περί τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη κάνοντας λόγο για «δίκαιο αγώνα των ομογενών αδελφών μας για την τουρκικότητα» ...

Η τελευταία φορά του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και η συντριπτική παράδοση της ΑΕΚ (vids)

Ο τελευταίος αντίπαλος της ΑΕΚ στο «Νίκος Γκούμας» επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 20 χρόνια.Ιδιαίτερης σημασίας είναι το παιχνίδι της ΑΕΚ...

Επεισόδιο με αστυνομικό και θαμώνα μπαρ στην Κρήτη

Αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε νεαρό, ο οποίος χρησιμοποίησε μαχαίρι Ένα σοβαρό περιστατικό...