Σύνοδος Κορυφής: Κατέληξε σε συμφωνία «για μέτρα περιορισμού των τιμών της ενέργειας»


Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέληξαν σε συμφωνία για τη λήψη μέτρων προκειμένου να «συγκρατηθούν οι τιμές της ενέργειας», ανέφερε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μέσω Twitter (στη φωτογραφία από Piroschka van de Wouw/Reuters, επάνω, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσέρχεται στη Σύνοδο).

«Να εργαστούμε για μέτρα»

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία για την ενέργεια. Επικράτησε η ενότητα και η αλληλεγγύη. Συμφωνήθηκε να εργαστούμε για μέτρα περιορισμού των τιμών της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην ανάρτησή του.

Δείτε ακόμα – Ενεργειακή κρίση: Συναγερμός στην Ευρώπη – Τι κάνουν οι χώρες για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας

Θρίλερ για το πλαφόν

Σε θρίλερ για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου εξελίχθηκε η Σύνοδος Κορυφής καθώς γύρω στα μεσάνυχτα ζητήθηκε νέο ενημερωμένο κείμενο συμπερασμάτων, το οποίο εξέταζαν οι 27 ηγέτες.

Σύμφωνα με το Politico, οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής συμφωνούν στο γενικό περίγραμμα των προτάσεων της Κομισιόν για την κοινή αγορά προϊόντων ενέργειας και για τη μείωση της ζήτησης, με εξαίρεση δύο κράτη-μέλη, τα οποία ζήτησαν προσθήκες και διευκρινίσεις.

crossorigin="anonymous">

Το μεγάλο ζήτημα, βεβαίως, παρέμεναν οι τιμές του φυσικού αερίου και ιδιαίτερα η διασύνδεσή τους με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το συγκεκριμένο θέμα είχε διχάσει τους Ευρωπαίους, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν σε μία κοινή πολιτική, πολύ δε περισσότερο στην επιβολή πλαφόν.Ροή Ειδήσεων

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του...

Στο MLS και την Ατλάντα ο Γιακουμάκης

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ (MLS)...

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου στο δήμο Μπερίσο της Αργεντινής, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του αμπελιού (Ευτυπίωση, Ίσκα, Ασθένεια Petri, Μελανή Νέκρωση Βραχιόνων), αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της...

Πώς θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων αύριο 9 Φεβρουαρίου

Σε ακυρώσεις δρομολογίων προχωρά και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου η Hellenic...