Καταστήματα: Ανοιχτά την Κυριακή τα εμπορικά – Τι θα κάνουν τα σούπερ μάρκετ


Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα, την ώρα που η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και οι εμπορικοί Σύλλογοι ανά τη χώρα έχουν εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους και η κακοκαιρία EVA βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, όπως σημειώνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, θα είναι 11:00 έως ώρα 20:00.

Διαβάστε επίσης: Ποιες Κυριακές θα ξαναλειτουργήσουν μαγαζιά και σούπερ μάρκετ – Οι επόμενες εκπτώσεις

Μπροστά σε αυτή τη συγκυρία, με ενδιαφέρον αναμένεται το τι θα γίνει τελικά και τι θα αποφασίσουν οι καταστηματάρχες.

Πάντως από την πλευρά του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) επισημαίνεται πως «οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό».

crossorigin="anonymous">

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες εν όψει του ανοίγματος των καταστημάτων αύριο, Κυριακή, μεγάλες εμπορικές αλυσίδες έχουν ξεκινήσει αρκετές προωθητικές ενέργειες.

«Δημοσκόπηση» η Κυριακή

Από την άλλη πλευρά, χαρακτηριστική είναι η τελευταία ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «κανένα όργανο του εμπορίου (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Εμπορικοί Σύλλογοι, Σωματεία) δεν ζήτησαν το άνοιγμα της Κυριακής 6/11/2022 η οποία πλέον δεν διαφέρει σε τίποτε από τις άλλες. Αντιθέτως μάλιστα, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους με κάθε τρόπο». «Αν όχι λοιπόν οι φορείς που είναι σίγουρο ότι δεν εξέφρασαν θετική γνώμη, τότε ΠΟΙΟΣ;;;»,

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τα μέλη του δίνει τον χαρακτήρα της «δημοσκόπησης» για το ποιο ποσοστό των καταστηματαρχών θέλουν στην πραγματικότητα την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Ποια σούπερ μάρκετ θα ανοίξουνΡοή Ειδήσεων

Στο τραπέζι φθηνότερα τέλη και ασφάλιστρα για νέους

«Κόφτη» στα τροχαία ατυχήματα με μπόνους μικρότερα τέλη...

Kαλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος για τη δολοφονία του «Αμερικάνου»

«Μου πουλούσε χαλασμένη κοκαΐνη» ισχυρίστηκε  ...

Ο Κασεμίρο έστειλε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 16 του Κυπέλλου Αγγλίας (3-1)

Θέση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας έκλεισε η...

Στο τραπέζι φθηνότερα τέλη και ασφάλιστρα για νέους

«Κόφτη» στα τροχαία ατυχήματα με μπόνους μικρότερα τέλη κυκλοφορίας και μειωμένα ασφάλιστρα εξετάζει να βάλει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της μάστιγας.Η...

Kαλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος για τη δολοφονία του «Αμερικάνου»

«Μου πουλούσε χαλασμένη κοκαΐνη» ισχυρίστηκε  Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του,...

Ο Κασεμίρο έστειλε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 16 του Κυπέλλου Αγγλίας (3-1)

Θέση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας έκλεισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χάαγκ τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο κόντρα...