Γεωργαντάς: Έχει προσχεδιαστεί το Food Pass και για τις λαϊκές


Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Γεωργαντάς, ανέφερε ότι το Food Pass είναι σχεδιασμένο να ισχύει και στις λαϊκές αγορές. Ο υπουργός ανέφερε ότι εφόσον υπάρχουν ταμειακές μηχανές στις λαϊκές τότε το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και εκεί, ωστόσο όλα θα διευκρινιστούν στις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών.

«Θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και, υπάρχει ταμειακή αλλά ας περιμένουμε τους αρμόδιους υπουργούς να το αναλύσουν. Στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Food pass: Πώς θα λειτουργήσει – Οι δικαιούχοι – Αναλυτικά παραδείγματα

 «Τα χρήματα αυτά προέρχονται από υπερφορολόγηση που θα γίνει στα κέρδη των εταιρειών»

Παράλληλα τόνισε ότι οι δικαιούχοι της ψηφιακής κάρτρα τροφίμων θα ανέρχονται σε 3, 1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πρόσωπα. «Το σημαντικότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά με τα οποία θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά είναι χρήματα που δεν προέρχονται από τη φορολόγηση των απλών πολιτών αλλά από υπερφορολόγηση που θα γίνει στα κέρδη των εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται ο πληθωρισμός στα συγκεκριμένα προϊόντα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Εξήγησε επίσης ότι για μια τετραμελής οικογένεια, δηλαδή ένα ζευγάρι με με δύο παιδιά που συνήθως ξοδεύει για αγορές τροφίμων 520 ευρώ το μήνα, εκεί θα έρχεται η έκπτωση του 10% που θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο.

 Πώς θα λειτουργεί το Food Pass

crossorigin="anonymous">

Μέτρο για την κάλυψη του 10% των αγορών των νοικοκυριών στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής και στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2023 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μέτρο θα αφορά το 85% των νοικοκυριών, δηλαδή περίπου 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Το νέο Food Pass θα λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με του Fuel Pass. Με μια ψηφιακή κάρτα στο οποίο θα υπάρχει το ποσό που αναλογεί στον καθένα.
Αν ο πολίτης επιλέξει όμως να μην τα πάρει με ψηφιακή κάρτα αλλά στον τραπεζικό του λογαριασμό, τότε θα λαμβάνει το 80% της επιδότησης.

Τα μηνιαία όρια της επιδότησης

Το μηνιαίο όριο αγορών για ένα άτομο είναι 220 ευρώ, ποσό που θα αυξάνεται με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε άλλο μέλος και έως τα 1.000 ευρώ αγορών.Ροή Ειδήσεων

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των...

ΚΤΕΟ: Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις των υποψηφίων ελεγκτών

Ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι το αμφιθέατρο...

Dell: Καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει...

Μητσοτάκης για σεισμό στην Τουρκία: Βαθιά οδύνη για την καταστροφή – Θέτουμε τις δυνάμεις μας στη διάθεση της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη διάθεση της Ελλάδας για την παροχή βοήθειας στην Τουρκία σε ό,τι ζητηθεί.  ...

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου  συζήτηση του Γενικού Γραμματέα της...

ΚΤΕΟ: Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις των υποψηφίων ελεγκτών

Ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι το αμφιθέατρο του κτιρίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ...