Τουρισμός: Πληρότητες μέχρι 100% στους ορεινούς προορισμούς για τις γιορτές – Προβληματισμός για τη συνέχεια


Βουλιάζουν τα εορταστικά τριήμερα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων τα καταλύματα στους ορεινούς και ημιορεινούς προορισμούς. Όμως, στα μεσοδιαστήματα είναι σχεδόν άδεια και μετά τις 10 Ιανουαρίου επικρατεί «νεκρική σιγή».

Αυτή είναι η εικόνα που χαρακτηρίζει τις κρατήσεις και πληρότητες των «ορεινών» ξενοδοχείων με τους ξενοδόχους να δηλώνουν ικανοποιημένοι για την κίνηση στις εορτές καθώς είναι σε γενικές γραμμές μια χρονιά πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες που κυριαρχούσε ακόμη το πρόβλημα της πανδημίας, αλλά προβληματίζονται από την απουσία ζήτησης μετά τις γιορτές.

Πέφτουν οι τιμές στην αντλία – Φθηνότερη η βενζίνη κατά 60 λεπτά

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά ο Δεκέμβριος σε ό, τι φορά τις κρατήσεις καταγράφει πολύ χαμηλά νούμερα σε σύγκριση με τις εορταστικές ημέρες.

Πάντως σε ορισμένες περιοχές όπως στη Δράμα καταγράφεται η καλύτερη τουριστική κίνηση των τελευταίων πέντε ετών, όπως επισημαίνει ο κ.  Άγγελος Καλλίας, Πρόεδρος Ξενοδόχων Δράμας και επικεφαλής της ομάδας ορεινών περιοχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), αλλά δυστυχώς δεν φτάνουν δυο τριήμερα το χρόνο για να επιβιώσουν οι μονάδες στους ορεινούς και ημιορεινούς προορισμούς, όπως προσθέτει ο ίδιος.

Πόλος έλξης οι πόλεις με θεματικά πάρκα

crossorigin="anonymous">

Η εικόνα που μου μεταφέρουν οι συνάδελφοί μου από όλους τους προορισμούς είναι πολύ ικανοποιητική για τις εορταστικές ημέρες, εξηγεί ο κ. Καλλίας. Συνολικά, οι πληρότητες φτάνουν στο 80% τις ημέρες των γιορτών, με ορισμένους προορισμούς να πηγαίνουν και πολύ καλύτερα, κυρίως εκεί που έχουν αναπτυχθεί θεματικά εορταστικά πάρκα για μικρούς και μεγάλους.

Τα Τρίκαλα, με το «Μύλο των Ξωτικών», το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην καρδιά της Ελλάδας, η Δράμα με την «Ονειρούπολη», ο Βόλος με «Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου», η Κατερίνη με το «Μουσείο των Χριστουγέννων» και η Κομοτηνή με τις «Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Πινόκιο», αποτελούν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Μάλιστα όπως σημειώνουν παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς το γεγονός ότι ακόμη φέτος δεν έχει χιόνια έχει «οδηγήσει» πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους από τα Χιονοδρομικά Κέντρα στις πόλεις με τα θεματικά πάρκα.Ροή Ειδήσεων

Dell: Καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει...

Τουρκία: Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,5 Ρίχτερ

Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,7 Ρίχτερ - Εικόνες χάους...

Ατρόμητος: «Η ΑΕΚ γνώριζε για τα δοκάρια»!

Γνώση του θέματος με τα δοκάρια είχαν...

Δίκη Άλκη Καμπανού: Καταθέσεις των φίλων του γιατη φονική επίθεση

«Αν δεν φεύγαμε, θα είχαμε την ίδια κατάληξη»...

Dell: Καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς...

Τουρκία: Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,5 Ρίχτερ

Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,7 Ρίχτερ - Εικόνες χάους μετά τη νέα δόνηση - Πάνω από 1.232 είναι οι νεκροί στις δύο χώρες από...

Ατρόμητος: «Η ΑΕΚ γνώριζε για τα δοκάρια»!

Γνώση του θέματος με τα δοκάρια είχαν στην ΑΕΚ σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ατρόμητου!Στο Περιστέρι ο διαιτητής Μανούχος και η ΑΕΚ αποφάσισαν...