iMilk-Elgo: Τι φέρνει η νέα εφαρμογή για το γάλα


Ελεύθερη πρόσβαση στα στοιχεία παραδόσεων, αξιών και αναλύσεων του γάλακτος που διακινείται στη χώρα, σε εύκολα κατανοητή μορφή, με χρήση χαρτών και γραφημάτων, σε κάθε Έλληνα πολίτη, δίνει η εφαρμογή για κινητές συσκευές του ΕΛΓΟ Δήμητρα iMilk-Elgo.

Επιπλέον παρέχεται στους παραγωγούς γάλακτος η δυνατότητα πρόσβασης στα αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τους ίδιους. Ο σχεδιασμός της εφαρμογής iMilk-Elgo βασίζεται στην εγκυρότητα των δεδομένων που διατηρεί η Διεύθυνση Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος, της Γενικής Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στις βάσεις δεδομένων που διαθέτει για το νωπό νάλα του πρωτογενούς τομέα, που προέρχονται από το σύνολο των παραγωγών/κτηνοτρόφων και γαλακτοβιομηχανιών της χώρας.

Να σημειωθεί ότι οι κτηνοτρόφοι μπορούν να συνδεθούν με τη χρήση των διαπιστευτηρίων του TAXISnet, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του συστήματος ώστε κάθε χρήστης να βλέπει μόνο στοιχεία στα οποία επιτρέπεται να έχει πρόσβαση.

Το αποτέλεσμα είναι η άμεση πρόσβαση στην ορθή πληροφορία από όλους, στα κρίσιμα μεγέθη του προϊόντος (ποσότητα, ποιότητα, τιμή, γεωγραφική και χρονική θέση κλπ.), έχοντας σαν καινοτομία την μοναδικότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας στον κλάδο και την φιλικότητα της χρήσης από μία mobile συσκευή (π.χ. κινητό τηλέφωνο).

crossorigin="anonymous">

Σημαντικό να αναφερθεί ότι τηρούνται οι κανονισμοί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), ώστε τα δεδομένα και οι πληροφορίες που αφορούν την ατομική δραστηριότητα του κάθε παραγωγού να είναι διαθέσιμα μόνο στον ίδιο με διαδικασία ταυτοποίησης μέσω του Taxisnet. Από την άλλη, πληροφορίες σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας, Περιφέρειας και χώρας, είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής.

Πώς λειτουργεί

Η εφαρμογή imilk-Elgo (App) παρέχει εποπτική εικόνα, σε κάθε χρήστη κινητού, για το γάλα που διακινείται στη χώρα. Έχει δοθεί έμφαση στην απλότητα ώστε να μπορεί να κατανοήσει κάποιος μη ειδικός την πληροφορία που του παρουσιάζεται.

Η πληροφορία παρουσιάζεται αρχικά πάνω στο χάρτη της Ελλάδας με χρήση χρωμάτων στα οποία ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – εφαρμογή iMilk-Elgo αντιστοιχούν δυναμικά διαστήματα τιμών. Σε όλη την πορεία υπάρχει συνέπεια ώστε ο χρήστης να προσαρμόζεται εύκολα και με μια γρήγορη ματιά να αντιλαμβάνεται αυτό που βλέπει.Ροή Ειδήσεων

Τι ώρα ξεκινούν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες

Από τις 09:00 το πρωί θα λειτουργήσουν αύριο...

Δίκη Φιλιππίδη: Έξι χρόνια κάθειρξη για κάθε πράξη η πρόταση της εισαγγελέα

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα δυο ελαφρυντικά.  ...

Πρόσκρουση λεωφορείου σε παιδικό σταθμό στον Καναδά: Δύο μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ενδέχεται να ήταν εσκεμμένη...

Αγροδιατροφή: Ποια έργα του Ταμείου Ανάκαμψης επαναπροκηρύσσονται

Πώς αξιοποιούνται τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου...

Τι ώρα ξεκινούν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες

Από τις 09:00 το πρωί θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες, λόγω του καιρικού φαινομένου «Μπάρμπαρα».BARBAΗ απόφαση αφορά ειδικά την Περιφέρεια Αττικής και...

Δίκη Φιλιππίδη: Έξι χρόνια κάθειρξη για κάθε πράξη η πρόταση της εισαγγελέα

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα δυο ελαφρυντικά.  Μάκης Συνοδινός Η εισαγγελέας του Μικτού...

Πρόσκρουση λεωφορείου σε παιδικό σταθμό στον Καναδά: Δύο μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ενδέχεται να ήταν εσκεμμένη ενέργεια - Ο οδηγός, ένας 51χρονος, συνελήφθη για ανθρωποκτονία και επικίνδυνη οδήγηση ...