Market Pass: Πώς θα πάρετε το voucher για φθηνότερα ψώνια [παραδείγματα]


Από 1η Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου 2023 περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά (αντιστοιχούν σε περίπου 8.500.000 ωφελούμενους) θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση για το ΜarketPass προκειμένου να επιδοτηθούν συνολικά για 6 μήνες από 132 έως 600 ευρώ ανάλογα την οικογενειακή τους κατάσταση.

Η τελική απόφαση για την κάρτα αγορών προβλέπει όλες τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τα ποσά αλλά και τις διαδικαστικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να μην βρεθούν εκτός επιδότησης ενώ είναι δικαιούχοι. 

 Η αίτηση

 Ουσιαστικά, όσοι υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να αναγράψουν, αφού χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς του Taxisnet για να εισέλθουν στη σχετική ιστοσελίδα που θα ανοίξει αρχές Φεβρουαρίου (www.vouchers.gov.gr), το κινητό τους τηλέφωνο και το προσωπικό email τους. Αυτά στην περίπτωση που αποφασίσουν να λάβουν την επιδότηση μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας. Αν επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στο λογαριασμό τότε θα χρειαστεί να αναγράψουν στην αίτηση και το IBANτου τραπεζικού λογαριασμού τους. Με αυτά τα στοιχεία η αίτηση θα θεωρείται ολοκληρωμένη και θα ενημερώνονται μέσω αυτόματων και εξ αποστάσεως διασταυρώσεων αν είναι δικαιούχοι ή όχι του Market Pass και το ποσό που τους αναλογεί, ενώ οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μέσω ΚΕΠ, όχι μόνο ηλεκτρονικά. 

 Τα φιλοξενούμενα άτομα

 Η επιδότηση αντιστοιχεί στο 10% των μηνιαίων αγορών βάσει ενός πλαφόν που έχει θέσει η κυβέρνηση για κάθε κατηγορία χωριστά (άγαμους, έγγαμους χωρίς παιδιά, έγγαμους με ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα τέκνα).

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι η εν λόγω ενίσχυση αφορά το σύνολο του νοικοκυριoύ και όχι μεμονωμένα άτομα. Για παράδειγμα αν ένα νοικοκυριό αποτελείται και από φιλοξενούμενους, τότε θα υποβληθεί μία αίτηση από την αρχηγού του νοικοκυριού ο οποίος και θα συμπεριλάβει στον αριθμό των ατόμων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και το φιλοξενούμενο μέλος. Όμως ο φιλοξενούμενος δεν θα υποβάλει χωριστή αίτηση όπως είχε συμβεί παλαιότερα με το fuell Pass ή με τα κουπόνια διακοπών (π.χ Εύβοια Pass).

Εκτός επιδότησης

crossorigin="anonymous">

 Σε κάθε περίπτωση εκτός επιδότησης θα βρεθούν όσοι δεν πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά και εκείνοι που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης (Ι.Χ. άνω των 2.000 κυβικών, σκάφη αναψυχής κτλ.)

 Οι πληρωμές

 Όσοι επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσουν για αγορές προϊόντων από Σούπερ Μάρκετ, Παντοπωλεία, Κρεοπωλεία, Ζαχαροπλαστεία, Γαλακτοπωλεία, Φούρνους, ιχθυοπωλεία, λαϊκές έως τα τέλη Αυγούστου. Ωστόσο η επιδότηση είναι 6μηνη και αφορά τους μήνες από Φεβρουάριο έως και Ιούλιο 2023. Επίσης, οι συγκεκριμένοι εφόσον υποβάλλουν αίτηση έως 28 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου και όσοι κάνουν αιτήσεις από 1η έως 15 Μαρτίου θα πληρωθούν στις 20 Μαρτίου. Στις ημερομηνίες αυτές θα λάβουν ολόκληρη την επιδότηση (100%) που αντιστοιχεί στο δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου. Για τους επόμενους μήνες, η κατάθεση του ποσού της επιδότησης στην άυλη ψηφιακή κάρτα θα γίνεται στις αρχές κάθε μήνα. 

 Τραπεζικός λογαριασμός

 Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει το ποσό της επιδότησης να του κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό; Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να γνωρίζει ότι συνολικά θα λάβει το 80% της επιδότησης και όχι το 100% όπως θα συμβεί με εκείνους που θα επιλέξουν άυλη ψηφιακή κάρτα. Παράλληλα, όσοι κάνουν αιτήσεις έως 28/2 θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου και όσοι κάνουν αιτήσεις από 1η έως 15 Μαρτίου θα δουν το ποσό της επιδότησης στον τραπεζικό λογαριασμό τους στις 20 Μαρτίου. Ωστόσο στις ημερομηνίες αυτές τα χρήματα που θα κατατεθούν αφορούν την επιδότηση του τριμήνου Φεβρουαρίου – Απριλίου 2023. Το επόμενο τρίμηνο θα το δουν στο λογαριασμό τους στις 3 Μαΐου. Αξίζει να τονιστεί ότι για τα χρήματα αυτά δεν θα απαιτηθεί να κάνει κάποιος αγορές. Μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε σκοπό.

 Τα κριτήριαΡοή Ειδήσεων

Επεισόδιο με αστυνομικό και θαμώνα μπαρ στην Κρήτη

Αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε νεαρό, ο οποίος χρησιμοποίησε...

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού...

Επεισόδιο με αστυνομικό και θαμώνα μπαρ στην Κρήτη

Αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε νεαρό, ο οποίος χρησιμοποίησε μαχαίρι Ένα σοβαρό περιστατικό...

Συντάξεις: Σχέδιο επιστροφής αναδρομικών σε 1.300.000 συνταξιούχους επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Τα ποσά αυτά διεκδικούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι αλλά και οι κληρονόμοι τους.Ενα σχέδιο επιστροφής των αναδρομικών σε 1.300.000 συνταξιούχους προσανατολίζεται το...

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο και την ισοπαλία του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο, συνεχίζεται σήμερα η 20η αγωνιστική της Super...