Eurostat: Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο – Παραμένει σε υψηλά επίπεδα στα τρόφιμα


Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο σύμφωνα με την Eurostat.

Σε επίπεδο Ευρωζώνης, ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 5,3% τον Αύγουστο, όπως δηλαδή και τον Ιούλιο.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Αύγουστο (9,8%, έναντι 10,8% τον Ιούλιο), ακολουθούμενα από τις υπηρεσίες (5,5%, έναντι 5,6% τον Ιούλιο ), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (4,8%, έναντι 5,0% τον Ιούλιο) και την ενέργεια (-3,3%, έναντι -6,1% τον Ιούλιο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει ελαφρώς στο 3,4% τον Αύγουστο από 3,5% τον Ιούλιο.

Τον Αύγουστο τον υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Σλοβακία (9,6%), η Κροατία (8,5%), η Αυστρία (7,6%) και η Λιθουανία και η Γερμανία (6,4%).

Τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη καταγράφουν η Ισπανία και το Βέλγιο (2,4%), η Κύπρος (3%) και η Ελλάδα, η Φινλανδία και η Ολλανδία (3,4%).

To άρθρο Eurostat: Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο – Παραμένει σε υψηλά επίπεδα στα τρόφιμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Πυρκαγιές στην Κολομβία: Πάνω από 90.000 στρέμματα στάχτη

Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χωριό Ναγατάιμα, που υφίσταται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα  ...

Κομισιόν σε Τσιόδρα για τη λειψυδρία

Ανακοινώθηκε πρωτοβουλία για την ανθεκτικότητα των υδάτων, η...

Πυρκαγιές στην Κολομβία: Πάνω από 90.000 στρέμματα στάχτη

Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χωριό Ναγατάιμα, που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα από τις πυρκαγιές, καθώς υδραγωγείο και σπίτια καταστράφηκαν ...

Κομισιόν σε Τσιόδρα για τη λειψυδρία

Ανακοινώθηκε πρωτοβουλία για την ανθεκτικότητα των υδάτων, η οποία έχει στόχο, μεταξύ άλλων, να στηρίξει τα κράτη μέλη ώστε να καταπολεμήσουν τη λειψυδρία ...