Γερμανία: Αναμένεται ανάκαμψη του πληθωρισμού τον Απρίλιο


Ο πληθωρισμός στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί για πρώτη φορά φέτος τον Απρίλιο λόγω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας.

Οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία είναι πιθανό να είναι κατά μέσο όρο 2,3% υψηλότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με οικονομολόγους από δώδεκα τράπεζες που ερωτήθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Τον Μάρτιο, ο πληθωρισμός είχε μειωθεί στο 2,2%, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

Τον Φεβρουάριο ήταν 2,5%, τον Ιανουάριο 2,9%. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία σχεδιάζει να δημοσιεύσει μια πρώτη εκτίμηση για τον μήνα που λήγει αυτή τη Δευτέρα.

«Η αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού οφείλεται κυρίως στις υψηλότερες τιμές της ενέργειας», δήλωσε ο οικονομολόγος της Deutsche Bank, Σεμπαστιάν Μπέκερ (Sebastian Becker). Ένας λόγος γι’ αυτό είναι ο ΦΠΑ στο φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση, ο οποίος αυξήθηκε εκ νέου στο 19% την 1η Απριλίου – είχε μειωθεί προσωρινά στο 7% κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης ως αποτέλεσμα του ρωσικού πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Η επιστροφή στον παλαιό φορολογικό συντελεστή οδηγεί σε ένα ειδικό αποτέλεσμα. “Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση των τιμών κατά περίπου έντεκα τοις εκατό”, υπολόγισαν οι αναλυτές της τράπεζας Helaba.

To άρθρο Γερμανία: Αναμένεται ανάκαμψη του πληθωρισμού τον Απρίλιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεσμεύεται να συνεχίσει την προεκλογική κούρσα

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μπάιντεν έχει παγιδευτεί σε...

Ζέστη: 10 tips για να μην χάνουμε τον ύπνο μας

Η ζέστη φέτος είναι σα να μην έφυγε...

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για Αντούνα σύμφωνα με τους Μεξικανούς

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ κινούνται για την...

Οι 5 βασικοί κανόνες για το πρωϊνό που αν τους εφαρμόσεις θα αδυνατίσεις

Το πρωινό γεύμα προσφέρει στον οργανισμό μας την...

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεσμεύεται να συνεχίσει την προεκλογική κούρσα

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μπάιντεν έχει παγιδευτεί σε μια δίνη πολιτικών πιέσεων να παραιτηθεί με τον ίδιο να μη δείχνει διατεθειμένος για κάτι...

Ζέστη: 10 tips για να μην χάνουμε τον ύπνο μας

Η ζέστη φέτος είναι σα να μην έφυγε ποτέ… Και η πολλή ζέστη μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ξεκούρασή μας και επομένως στην...

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για Αντούνα σύμφωνα με τους Μεξικανούς

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ κινούνται για την απόκτηση του Ουριέλ Αντούνα σύμφωνα με Μεξικανό δημοσιογράφο. Το όνομα του Ουριέλ Αντούνα έχει ακουστεί για...