Βρετανία: Αγωγή ύψους 1,3 δισ. δολαρίων κατά της Amazon για κατάχρηση δεδομένων λιανεμπόρων


Βρίσκεται αντιμέτωπη με συλλογική αγωγή ύψους 1 δισ. λιρών (1,3 δισ. δολαρίων), η Amazon από Βρετανούς λιανεμπόρους, που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία έκανε κατάχρηση των δεδομένων τους για να αυξήσει το δικό της μερίδιο αγοράς και τα κέρδη της.

Ειδικότερα, η British Independent Retailers Association (BIRA), ένας οργανισμός-ομπρέλα που ομαδοποιεί πολυάριθμους μικροπωλητές, επρόκειτο να καταθέσει την αγωγή εκ μέρους περίπου 35.000 λιανεμπόρων στο Competition Appeal Tribunal (CAT) στο Λονδίνο σήμερα (6.6.2024), σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η μήνυση υποστηρίζει ότι η Amazon χρησιμοποίησε μη δημόσια δεδομένα που παρείχαν οι λιανοπωλητές που πωλούσαν αγαθά στο Marketplace της Amazon, για να προσφέρει φθηνότερα ανταγωνιστικά προϊόντα προς πώληση απευθείας στους καταναλωτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BIRA, Andrew Goodacre, δήλωσε ότι οι μικροί λιανοπωλητές δεν είχαν άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιούν την Amazon, δεδομένης της εμβέλειάς της, αλλά ότι η υπόθεση είχε ως στόχο να σταματήσει να τους βγάζει εκτός λειτουργίας.

«Η κατάθεση της αγωγής σήμερα είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της αποζημίωσης των λιανοπωλητών για όσα έχει κάνει η Amazon», ανέφερε ο Goodacre σε δήλωσή του.

Παράλληλα, η Amazon δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού, σύμφωνα με το Reuters.

To άρθρο Βρετανία: Αγωγή ύψους 1,3 δισ. δολαρίων κατά της Amazon για κατάχρηση δεδομένων λιανεμπόρων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεσμεύεται να συνεχίσει την προεκλογική κούρσα

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μπάιντεν έχει παγιδευτεί σε...

Ζέστη: 10 tips για να μην χάνουμε τον ύπνο μας

Η ζέστη φέτος είναι σα να μην έφυγε...

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για Αντούνα σύμφωνα με τους Μεξικανούς

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ κινούνται για την...

Δυστύχημα στα Τέμπη: «Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου»

Ο Νίκος Πλακιάς έκανε την αποκάλυψη για τα Τέμπη λέγοντας πως η διαδικασία που έχει γίνει γνωστή ως «μπάζωμα» και για την οποία,...

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεσμεύεται να συνεχίσει την προεκλογική κούρσα

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μπάιντεν έχει παγιδευτεί σε μια δίνη πολιτικών πιέσεων να παραιτηθεί με τον ίδιο να μη δείχνει διατεθειμένος για κάτι...

Ζέστη: 10 tips για να μην χάνουμε τον ύπνο μας

Η ζέστη φέτος είναι σα να μην έφυγε ποτέ… Και η πολλή ζέστη μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ξεκούρασή μας και επομένως στην...