ΗΠΑ: «Έκρηξη» νέων θέσεων εργασίας τον Μάιο – «Απομακρύνεται» το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων της Fed τον Ιούλιο


Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν τον Μάιο, εξουδετερώνοντας τους φόβους για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας και πιθανώς μειώνοντας την βούληση της Fed να μειώσει τα επιτόκια.

Οι μισθοδοσίες σε όλους τους κλάδους εργασίας των ΗΠΑ πλην του γεωργικού τομέα διευρύνθηκαν κατά 272.000 για τον μήνα, από 165.000 τον Απρίλιο και πολύ πάνω από την εκτίμηση του Dow Jones για 190.000.

Ταυτόχρονα, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4%, και για πρώτη φορά ξεπερνά αυτό το επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022. Η αύξηση ήρθε παρόλο που το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό μειώθηκε στο 62,5%, μειωμένο κατά 0,2%. Ωστόσο, η έρευνα στα νοικοκυριά που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του ποσοστού ανεργίας έδειξε ότι το τα άτομα που δήλωσαν ότι έχουν θέσεις εργασίας μειώθηκε κατά 408.000.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας επικεντρώθηκε στην υγειονομική περίθαλψη, στις δημόσιες υπηρεσίες και την αναψυχή και φιλοξενία. Οι τρεις αυτοί κλάδοι πρόσθεσαν αντίστοιχα 68.000, 43.000 και 42.000 θέσεις εργασίας και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της αύξησης.

Άλλοι σημαντικοί κλάδοι ήταν οι επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές υπηρεσίες (32.000), η κοινωνική φροντίδα (15.000) και το λιανικό εμπόριο (13.000).

Όσον αφορά τους μισθούς, οι μέσες ωριαίες αποδοχές ήταν επίσης υψηλότερες του αναμενόμενου, σημειώνοντας αύξηση 0,4% τον μήνα και 4,1% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι αντίστοιχες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αυξήσεις 0,3% και 3,9%.

To άρθρο ΗΠΑ: «Έκρηξη» νέων θέσεων εργασίας τον Μάιο – «Απομακρύνεται» το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων της Fed τον Ιούλιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Formula 1: Η αδιανόητη βουτιά του Φερστάπεν πάνω στον Χάμιλτον

Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε… τα λογικά του για μία στιγμή στο Grand Prix της Formula 1 στην Ουγγαρία, πέφτοντας πάνω στον Λιούις Χάμιλτον,...

Στράτος Τζώρτζογλου: «Γνώρισα και συνεργάστηκα με ανθρώπους που με ήθελαν ερωτικά αλλά δεν μου την έπεσαν ποτέ»

«Ο πατέρας μου και η μάνα μου είχαν πει: «Μη γίνεις ηθοποιός γιατί θα πρέπει να περάσεις από κρεβάτια». Αυτό ισχύει» παραδέχθηκε ο...

Έρικ Λαμέλα: Το φοβερό τετ-α-τετ με τον Μάριο Ηλιόπουλο και το μήνυμα τίτλου

Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ παραχώρησε ο Έρικ Λαμέλα, μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του στην Ένωση. Η ΑΕΚ κινείται τις...