Κοινό μέτωπο Antipollution και Megatugs για την αντιμετώπιση της ρύπανσης της θάλασσας από πετρελαιοειδή


Με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της ρύπανσης της θάλασσας από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες θα συνεργαστούν η Antipollution και Megatugs.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις υπηρεσίες των δύο εταιρειών θα περιλαμβάνεται η συλλογή και μεταφορά των αποβλήτων, που προκύπτουν αποκλειστικά από την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών ρύπανσης, μέχρι την παράδοσή τους σε αναγνωρισμένες λιμενικές εγκαταστάσεις υποδοχής αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων πλοίων, συμπεριλαμβανομένων ανάλογων υπηρεσιών που πιθανά να απαιτηθούν στο πλαίσιο επιχειρήσεων επιθαλάσσιας αρωγής και υπεράκτιων δραστηριοτήτων.

Για ισχυρή ασπίδα πρόληψης και αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής ρύπανσης, με αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων ψηφιακής τεχνολογίας και ΕSG πρότυπα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ομίλου V Group Βύρων Βασιλειάδης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Antipollution, Δημήτρης Δράκος, είπε ότι η συνεργασία με τη Megatugs θα αποτελέσει ένα διεθνές παράδειγμα καλής πρακτικής και θα ενισχύσει τις κοινές προσπάθειες για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της MEGATUGS SALVAGE & TOWAGE, Παύλος Ξηραδάκης, δήλωσε ότι δύο εταιρείες έχουν ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία σε πολύ σημαντικά περιστατικά ναυτικών ατυχημάτων.

Τόνισε ότι η κοινοπραξία των δύο εταιριών δεν αποτελεί απλώς μια εταιρική συμφωνία αλλά δίνει ένα ηχηρό παράδειγμα με πολλαπλά μηνύματα, δείχνοντας πως η προστασία του περιβάλλοντος και η πράσινη ανάπτυξη απαιτούν πνεύμα εταιρικής ομοψυχίας και παραγωγικής συνεργασίας.

To άρθρο Κοινό μέτωπο Antipollution και Megatugs για την αντιμετώπιση της ρύπανσης της θάλασσας από πετρελαιοειδή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο...

Θερινές εκτώσεις: Προσοχή στο καρτελάκι

Στόχος των εμπόρων είναι τζίρος άνω των περυσινών...

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα

O Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ ...

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές πράξεις, και οι 14 παραμένουν κρατούμενοι ...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο Diamond League του Παρισιού, καθώς με άλμα στα 2,10 μέτρα, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο...