Το κράτος αναλαμβάνει το κόστος για την αποκατάσταση ζημιών στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Χανιά


Στα Χανιά βρέθηκε χθες (10.6.2024), με εντολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, ο Γενικός Γραμματέας διαχείρισης αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος επισκέφθηκε τη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων, όπου την Κυριακή (9.6.2024)) τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά και έκαψε το χώρο πρώτης διαλογής ανακυκλώσιμων και σύμμεικτων αποβλήτων.

Τα ακριβή αίτια της φωτιάς στη μονάδα διαχείρισης αποβλήτωνδιερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. Σε συνέχεια της επίσκεψης και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή και τους συνεργάτες τους, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Η πολιτεία θα αναλάβει το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων των Χανίων θα υποβάλει, το συντομότερο δυνατό, πρόταση χρηματοδότησης για τη συνολική αναβάθμιση της μονάδας. Απαλλάσσονται από το τέλος ταφής, από 10/6 και μέχρι την επαναλειτουργία της μονάδας, οι Δήμοι της ΠΕ Χανίων.

Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, δήλωσε: «Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων των Χανίων, την έχουν θέσει, προσωρινά, εκτός λειτουργίας. Στόχος μας είναι να αποκατασταθούν, το συντομότερο δυνατό, με την άμεση προμήθεια του νέου αναγκαίου εξοπλισμού, ώστε η μονάδα να ξεκινήσει γρήγορα τη λειτουργία της. Συνεργαζόμαστε γι’ αυτό όλοι οι φορείς. Η πολιτεία θα καταβάλει το σχετικό κόστος αποκατάστασης.

Μέχρι τότε, δεν αντιμετωπίζεται ζήτημα διαχείρισης αποβλήτων στο νομό. Επίσης, θέλω να συγχαρώ το διοικητή και τα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων για την άμεση επέμβασή τους, που είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη αντιμετώπιση της φωτιάς και κυρίως τη μη επέκτασή της στα άλλα τμήματα της μονάδας».

To άρθρο Το κράτος αναλαμβάνει το κόστος για την αποκατάσταση ζημιών στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Χανιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου ύστερα από ανατροπή τρακτέρ

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες...

Καλαμάτα: «Λουκέτο» σε beach bar μετά από καταγγελίες στο “MyCoast”

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε επίσης και το χρηματικό πρόστιμο...

Περπατήστε ξυπόλητοι για την υγεία των ποδιών σας, λένε οι ειδικοί

Έχετε νιώσει πότε να θέλετε να πετάξετε τα...

Ιαπωνία: Σκάνδαλο με συμπληρώματα – Παραιτήθηκαν οι πρόεδροι της εταιρείας

Τον Μάρτιο, η εταιρεία ανακάλεσε 5 από τα προϊόντα της, λέγοντας ότι είχε λάβει αναφορές για προβλήματα στα νεφρά από πελάτες  ...

Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου ύστερα από ανατροπή τρακτέρ

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό διενεργεί η Τροχαία Ασπροβάλτας. ...

Καλαμάτα: «Λουκέτο» σε beach bar μετά από καταγγελίες στο “MyCoast”

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε επίσης και το χρηματικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ ...