Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ελληνικά logistics


Σε πρόσφατη ημερίδα, στο Ντουισμπούργκ της Γερμανίας, που συνδιοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Enterprise Greece, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην έντονη κινητικότητα που καταγράφει ο ελληνικός κλάδος logistics, καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του, ενώ επισημάνθηκε ότι ήδη έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον γερμανικών και άλλων ξένων επενδυτικών σχημάτων.

Σε όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα κατέχει την 19η θέση στην κατάταξη αποτελεσματικότητας στα logistics της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κλάδος εισφέρει με 11,5% στο ΑΕΠ και με αξία 23,8 δισ. ευρώ και αναδεικνύεται ο σημαντικότερος μετά τον τουρισμό. Επίσης, 5 από τα 25 εγχώρια λιμάνια έχουν στρατηγική σημασία, ενώ η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού μεταφορικού έργου και ο νέος χάρτης αποθηκευτικών χώρων θα ανεβάσουν περαιτέρω τον πήχη των προσδοκιών.

Στην ημερίδα ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και της Hellenic Train, καθ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, καθ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, ο Λούις Μπλανκάς, Senior Transport & Logistics Specialist της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Γιώργος Στάμνος, πρόεδρος της Επιτροπής Logistics και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Ηλίας Ηλιάδης, διευθυντής Προσέλκυσης Επενδύσεων της Enterprise Greece, καθώς και οι Δημήτρης Καλλιγέρης και Κώστας Γεωργίου, επικεφαλείς της Streem Global, που παρουσίασαν την πρόσφατη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής εταιρειών logistics σε τρεις πόλεις της Γερμανίας, από 5 μέχρι 7 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Logistics του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, Γιώργος Στάμνος: «στόχος του επιμελητηρίου είναι να συμβάλει στην προβολή του κομβικού ρόλου της Ελλάδας για τις εμπορευματικές ροές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην προώθηση διεθνώς της ποιότητας, ταχύτητας και αποτελεσματικότητας των ελληνικών logistics, στην ενίσχυση συνεργειών με μεγάλες ξένες επιχειρήσεις του χώρου, στη μεταφορά τεχνογνωσίας από προηγμένες χώρες και στην αξιοποίηση καλών πρακτικών που θα συμβάλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών logistics στη χώρα μας».

Τέλος, σημειώνεται ότι στην επιχειρηματική αποστολή του Ελληνογερμσανικού Επιμελητηρίου μετείχαν οι εταιρείες Goldair Cargo, Streem Global, Elikon Logistics, PTL, ILT Logistics, Vianox Svolos, Raben-Intertrans και Kollias.

To άρθρο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ελληνικά logistics δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο...

Θερινές εκτώσεις: Προσοχή στο καρτελάκι

Στόχος των εμπόρων είναι τζίρος άνω των περυσινών...

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα

O Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ ...

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές πράξεις, και οι 14 παραμένουν κρατούμενοι ...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο Diamond League του Παρισιού, καθώς με άλμα στα 2,10 μέτρα, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο...