Χατζηδάκης: Παραμένει στο επίκεντρο της κυβέρνησης τη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής


«Στον τομέα της φορολογίας, η πολιτική θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής», σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (17.06.24), ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του ΟΟΣΑ για τα δημόσια οικονομικά που φιλοξενεί η Ελλάδα.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε σχετικά με την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής, πως αυτό συμβαίνει «όχι μόνο για λόγους δικαιοσύνης αλλά και επειδή επιτρέπει την ταυτόχρονη αύξηση των δημόσιων εσόδων και τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά».

«Έχουμε ήδη καταγράψει ορισμένες αξιοσημείωτες επιτυχίες σε αυτό το μέτωπο τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, το κενό ΦΠΑ μειώθηκε από 23% το 2018 σε 15% το 2023 ενώ τα συνολικά φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 9,1% το 2023, σε σύγκριση με το 2022, χωρίς καμία αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

«Τον περασμένο Δεκέμβριο ψηφίσαμε μια φορολογική μεταρρύθμιση με 11 βασικά μέτρα με στόχο την περαιτέρω μείωση της φοροδιαφυγής. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, περαιτέρω περιορισμούς στη χρήση μετρητών, δικαιότερο σύστημα φορολόγησης για τους αυτοαπασχολούμενους, με βάση το τεκμαρτό εισόδημα, επέκταση της χρήσης των νέων τεχνολογιών, αποτελεσματικότερους και πιο διαφανείς ελέγχους. Επικεντρωνόμαστε τώρα στην εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας και έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα», τόνισε.

To άρθρο Χατζηδάκης: Παραμένει στο επίκεντρο της κυβέρνησης τη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Formula 1: Η αδιανόητη βουτιά του Φερστάπεν πάνω στον Χάμιλτον

Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε… τα λογικά του για μία στιγμή στο Grand Prix της Formula 1 στην Ουγγαρία, πέφτοντας πάνω στον Λιούις Χάμιλτον,...

Στράτος Τζώρτζογλου: «Γνώρισα και συνεργάστηκα με ανθρώπους που με ήθελαν ερωτικά αλλά δεν μου την έπεσαν ποτέ»

«Ο πατέρας μου και η μάνα μου είχαν πει: «Μη γίνεις ηθοποιός γιατί θα πρέπει να περάσεις από κρεβάτια». Αυτό ισχύει» παραδέχθηκε ο...

Έρικ Λαμέλα: Το φοβερό τετ-α-τετ με τον Μάριο Ηλιόπουλο και το μήνυμα τίτλου

Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ παραχώρησε ο Έρικ Λαμέλα, μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του στην Ένωση. Η ΑΕΚ κινείται τις...