Γαλλικός «ΣΕΒ» για εκλογές: Tο πρόγραμμα της αριστεράς μπορεί είναι περισσότερο επικίνδυνο για την οικονομία από της ακροδεξιάς


Ο επικεφαλής της ένωσης επιχειρηματιών της Γαλλίας (Medef), Patrick Martin (Πατρίκ Μαρτέν) επέκρινε τα προεκλογικά προγράμματα (σ.σ. οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν στις 30 Ιουνίου – 7 Ιουλίου) τόσο της ακροδεξιάς όσο και μιας συμμαχίας αριστερών κομμάτων, λέγοντας ότι αποτελούν κίνδυνο για την οικονομία.

Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν (σ.σ. αν βγει νικητής στι επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία) θα αποκόψει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Πατρίκ Μαρτέν στην εφημερίδα Le Figaro. Επίσης, καυτηρίασε τα σχέδια του κόμματος να ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την ασφάλιση ανεργίας και τις συντάξεις και να μειώσει τον φόρο προστιθέμενης αξίας.

Οι πολιτικές του Νέου Λαϊκού Μετώπου, το οποίο συγκεντρώνει τους Σοσιαλιστές, τους Κομμουνιστές, τους Πράσινους και την ακροαριστερή Ανυπότακτη Γαλλία, θα οδηγούσαν σε 200 δισεκατομμύρια ευρώ (215 δισεκατομμύρια δολάρια) επιπλέον δημόσιες δαπάνες ετησίως, εν τω μεταξύ, που θα χρηματοδοτούνταν από φόρους ή το έλλειμμα, πρόσθεσε.

“Το πρόγραμμα του Εθνικού Συναγερμού είναι επικίνδυνο για τη γαλλική οικονομία, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας- αυτό του Νέου Λαϊκού Μετώπου είναι εξίσου επικίνδυνο, αν όχι περισσότερο”, δήλωσε ο Μαρτέν. “Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι η διεθνής οικονομική κατάσταση λαμβάνεται τόσο λίγο υπόψη στα προγράμματα, λες και η Γαλλία είναι ένα μικρό νησί αποκομμένο από τον κόσμο”, σύμφωνα με το Bloomberg.

To άρθρο Γαλλικός «ΣΕΒ» για εκλογές: Tο πρόγραμμα της αριστεράς μπορεί είναι περισσότερο επικίνδυνο για την οικονομία από της ακροδεξιάς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο...

Θερινές εκτώσεις: Προσοχή στο καρτελάκι

Στόχος των εμπόρων είναι τζίρος άνω των περυσινών...

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα

O Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ ...

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές πράξεις, και οι 14 παραμένουν κρατούμενοι ...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο Diamond League του Παρισιού, καθώς με άλμα στα 2,10 μέτρα, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο...